Altılı Masa’da ‘dinlenmeye' karşı önlemler

Altılı Masa’da ‘dinlenmeye' karşı önlemler
Altılı Masa toplantılarından önce dinlenmeye karşı bir dizi önlemler alıyor. Genel başkanlar toplantı yapacakları odaya telefonlarını bırakarak giriyor. Odalar saatler öncesinden parti temsilcilerinin eşliğinde aranıyor.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Altı muhalefet partisi lideri bugüne kadar dokuz kez bir araya geldi. Ancak birkaç kulis bilgisi ve resmi açıklamaların dışında her biri saatler süren toplantılarda nelerin konuşulduğu bilinmiyor. Bunda partilerin aldığı güvenlik önlemleri ile olası 'sızmaların' önüne geçmelerinin payı büyük.

TOPLANTI ODASI TİTİZLİKLE ARANIYOR

Düzenli aralıklarla gerçekleştirilen toplantılar, sırasıyla partilerin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Ev sahipliği yapan parti toplantı öncesi belli önlemler alıyor. Bu önlem çerçevesinde toplanın gerçekleşeceği odalar saatler öncesinde büyük bir titizlikle aranıyor. Bazı partiler aramalar için özel güvenlik şirketleri ile çalışırken, bazı partilerde ise bu işi kendi güvenlik çalışanları gerçekleştiriyor. Toplantının yapılacağı oda aranırken genel başkanların danışmanı ve özel kalemi de arama işlemine eşlik ediyor.

GENEL BAŞKANLAR TELEFONU DIŞARIDA BIRAKIYOR

Bir diğer güvenlik önlemi de genel başkanların telefonlarının toplantı yapılacak odaya alınmaması. Edindiğimiz bilgiye göre, toplantı süresince genel başkanlar telefonunu toplantı odasının dışında tutuyor. Genel başkanlar telefonlarını sadece ara verildiğinde kullanıyor.

Toplantı sürerken çay ve su servisi danışmanlar ve özel kalemler tarafından yapılıyor. Genel başkanlar odalarda bulunan zil üzerinden isteklerini iletiyor.

Son toplantılarda, öncekilerden farklı bir uygulamaya da gidildi. İlk başlarda akşam yemeklerinde buluşan genel başkanlar artık bu buluşmayı gündüz gerçekleştiriyor. Genel başkanlar çalışmalarını bitirdikten sonra yemek yiyor.

Öne Çıkanlar