Ayşe Ateş: Siyaset bu alçak suikasttan pek uzak değil

Ayşe Ateş: Siyaset bu alçak suikasttan pek uzak değil
Ayşe Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden eşi, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e ilişkin açıklamada bulundu. Ayşe Ateş, "Siyaset bu alçak suikasttan pek uzak değildir" dedi.

Artı Gerçek - Ayşe Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden eşi, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Ateş mesajında “Siyaset bu alçak suikasttan pek uzak değildir” ifadesini kullandı.

“Vicdanları yaralayan bu alçak suikastın ucu kime dokunursa dokunsun aydınlatılması için, siyasi partilerin haklı davamızda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sesimiz olmaya devam etmesini arzu etmekle birlikte davanın sağlıklı ilerleyebilmesi adına aile olarak siyasetin içinde yer almak yerine siyaseti siyasetçilere bırakmak gerektiği hususunda bir karar almış bulunuyoruz” diyen Ayşe Ateş, devamında şu ifadelere yer verdi:

'TÜM SİYASETÇİLERİN NAMUSUNA EMANET ETMEYİ TERCİH EDİYORUZ'

“Şehit eşim her ne kadar aktif olarak siyasetin içinde değildiyse de gerçekler belgeleriyle ve tüm yönleriyle açığa çıktığında görüleceği üzere siyaset, bu alçak suikasttan pek uzak değildir. Bu insanlık dışı suikastın siyasi sahada da takip edilmesini, seçilecek her milletvekilinin ve tüm siyasetçilerin namusuna emanet etmeyi tercih ediyoruz.”

'SİYASİLERİN NAMUSUNA EMANET EDİYORUZ'

Aile adına alınan karar açıklamada şöyle duyuruldu:

"Şehit eşim her ne kadar aktif olarak siyasetin içinde değildiyse de gerçekler belgeleriyle ve tüm yönleriyle açığa çıktığında görüleceği üzere siyaset, bu alçak suikastten pek uzak değildir.

Bu insanlık dışı suikastin siyasi sahada da takip edilmesini, seçilecek her milletvekilinin ve tüm siyasetçilerin namusuna emanet etmeyi tercih ediyoruz.

Ateş ailesi olarak beklentimiz; ateşin yalnızca düştüğü yeri yakmakla kalmaması, herkesin bu ateşi yüreğinde hissetmesi, Türk milletinin evladı olan Sinan Ateş'in davasına bütün bir milletin sahip çıkmasıdır. Bu vesileyle ilk günden veri gerek sosyal hayatın içerisinde gerekse sosyal medyada yanımızda olduğunu hissettiren herkese tekrar teşekkür ediyoruz. Dua ile..."

NE OLMUŞTU?

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırı sırasında Ateş'in yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt, yaralı olarak kurtulmuştu.

Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 21 kişi tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar