BBP'den yerel seçimlerde iş birliği açıklaması: Talep gelirse değerlendiririz

BBP'den yerel seçimlerde iş birliği açıklaması: Talep gelirse değerlendiririz
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı ile işbirliğine dair açıklama yaptı. Destici, "Bu yerel seçimlerde de bir işbirliği talebi gelirse başta büyükşehirler ve belli iller olmak üzere, bunları değerlendiririz" dedi.

Artı Gerçek - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı ile yerel seçimde işbirliğine ilişkin, "Bu dönemde ülkenin bütünlüğü, milletin birliğinin Cumhur İttifakı ile sağlanabileceğine inandığımız için ittifak içinde hep fedakarlık yapan taraf olduk. Bu yerel seçimlerde de bir işbirliği talebi gelirse başta büyükşehirler ve belli iller olmak üzere, bunları değerlendiririz" dedi.

Destici, AA muhabirinin 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde Cumhur İttifakı ile işbirliği çalışmasının söz konusu olup olmadığına ilişkin sorularını yanıtladı.

Seçimlere her yerde kendi adaylarıyla girecek gibi hazırlık yaptıklarını belirten Destici, şunları kaydetti:

"Bu dönemde ülkenin bütünlüğü, milletin birliğinin Cumhur İttifakı ile sağlanabileceğine inandığımız için de Cumhur İttifakı içinde hep fedakarlık yapan taraf olduk. İşin doğrusu bu. Bu yerel seçimlerde de bir işbirliği talebi gelirse başta büyükşehirler ve belli iller olmak üzere, bunları değerlendiririz. Ama şu ana kadar böyle bir şey somutlaşmış değil. Cumhurbaşkanı'mızla en son yaptığımız görüşmede böyle bir işbirliğinden bahsettiler, arzu ettiklerini söylediler, heyetlerin bir araya gelmesini ifade ettiler. Biz de bir heyet oluşturduk. Ama şu ana kadar heyetlerimiz henüz bir görüşme gerçekleştirmediler." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar