DEM Parti Adana'da yerel seçim startını verdi: Her yerde aday çıkarılacak

DEM Parti Adana'da yerel seçim startını verdi: Her yerde aday çıkarılacak
DEM Parti, Adana ve ilçelerinde yerel seçimde aday çıkaracaklarını resmen açıkladı: "Bu seçim savaşa karşı barışın, Kürt sorununa demokratik çözümün seçimi olacaktır."

ADANA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana İl Örgütü’nde yerel seçim sürecine ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan DEM Partisi Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, Adana ve 14 ilçesinde seçimlere parti olarak katılacaklarını belirtti. Belediye başkanlığı ve meclis üyeliği konusunda adaylık başvurularını başlattıklarını dile getiren Karakış, “Bugün itibariyle yerel yönetimlere dönük seçim startını veriyoruz” dedi.

İl Seçim Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Üngör, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi çatısı altında Adana halkına hizmet etmek isteyen ve belediyeleri yönetmeye talip aday adayların partilerine başvurabileceklerini söyledi.

'ONURLU BARIŞIN MÜCADELESİ'

Partilerinin demokrasi ve özgürlük fikriyatını benimseyen her yurttaşa kapılarının açık olduğunu dile getiren Üngör, şöyle konuştu:

“DEM Parti olarak, kentimizi demokratik ekolojik kadın özgürlükçü bir fikriyatla yönetmeye talip olduğumuzu, sosyal ve hakkaniyete dayalı şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yola koyulduğumuzu belirtmek isteriz. Biliyorsunuz ki, genel seçimlerde istediğimiz sonucu elde edememiş olmamızdan kaynaklı partimiz, bir eleştiri-özeleştiri hamlesi başlatarak, yüzlerce halk toplantısı gerçekleştirdi. Halklarımızdan gelen eleştiri ve öneriler temelinde yerel seçimlere ilişkin politik hattımızı belirdik. Uzun yılların politik-mücadele deneyimi ve halklarımızın eleştirileriyle kendisini gözden geçiren partimiz, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ismiyle, kısa ismiyle DEM PARTİ, bu sürecin öznesi olmakta kararlıdır. Türkiye’nin başta Kürt meselesi olmak üzere bütün sorunlarına demokratik çözüm gücü olma iddiasını sürdüren partimiz, onurlu bir barışın mücadelesini yürütmeye devam edecektir."

'BÜTÜN ADANA SEÇMENLERİNİN OYLARINA TALİBİZ'

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin sadece belediye seçimleri olmayacağını işaret eden Üngör, şöyle devam etti:

"Tekçi anlayışa karşı çoğulculuğun, kayyuma karşı halk iradesinin, patrona karşı emekçinin, ekolojinin, kadının, gençliğin, çocukların, öğrencilerin seçimi olacak. Bu seçim savaşa karşı barışın, Kürt sorununa demokratik çözümün seçimi olacaktır. Parti olarak durduğumuz yer, halkların kazanımlarını esas almaktır. O nedenle bütün adana seçmenlerinin oylarına talibiz. Bütün duyalı kesimleri özgür demokratik yarınlar için partimizin çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz.

Özgürlük kendini yönetmekle başlar.’ perspektifinden yola çıkarak halkımızı bu sürecin en büyük öznesi olmaya, güç vermeye ve kendi iradesini sandıklara yansıtmaya çağırıyoruz. Hep birlikte kazanacağız." (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar