Belgin Uygur, AKP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Belgin Uygur, AKP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi
Mahir Ünal'ın istifasının ardından AKP Grup Başkanvekili olan Özlem Zengin, AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini Belgin Uygur'a devretti.

Artı Gerçek- AKP'de görev değişimi devam ediyor. Mahir Ünal'ın AKP Grup Başkanvekilliğinden istifa etmesinin ardından Ünal'ın yerine geçen AKP Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, genel başkan yardımcılığı görevini Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur'a devretti.

AKP Genel Merkezi'ndeki devir teslim töreninde konuşan Zengin, AKP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile yaptığı görev değişiminden dolayı bir taraftan hüzünlü olduğunu diğer taraftan da başka bir göreve geçiş yapmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Belgin Uygur da AKP'nin sıradan bir araya gelmiş kadrolardan oluşan bir parti olmadığını, milletin talep ve beklentilerinden doğan, milletine hizmet etme sevdasıyla bir araya gelen kadroların oluşturduğu bir dava hareketi olduğunu söyledi.

Uygur, devir teslim töreninde şu konuşmayı yaptı:

"Biz, teslim aldığımız emanetin farkındayız. Bu emaneti, en iyi şekilde taşımak için AK dava içerisinde milletimize en iyi şekilde hizmet edebilmek için, Türkiye Vizyon Belgemiz de geçtiğimiz cuma günü açıklandı, sorumluluğumuzun ve üzerimizdeki emanetin ehemmiyetinin farkındayız. Rabbimden öncelikle bizleri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aziz milletimize mahcup etmemesini temenni ediyorum."

BELGİN UYGUR KİMDİR?

1977 Balıkesir doğumlu avukat Belgin Uygur, 1995 yılında Bigadiç İmam Hatip Lisesini, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

2001 yılından bu yana Balıkesir ilinde serbest avukat olarak çalıştı.

2017 – 2018 tarihleri arasında AK Parti Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüttü.

27.Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili seçildi.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK Üyesi olarak seçildi.

Uygur, aynı zamanda TBMM Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar