Birecik Belediye Başkanı Begit'in AKP'ye geçişi istifa getirdi

DEM Parti'den seçilen Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in AKP'ye geçmesine tepki gösteren belediye meclis üyesi Abdulkadir Kurt, AKP'den istifa etti. Kurt, halkın iradesini yok sayan kişilerle aynı çatı altında bulunmak istemediğini söyledi.

Ali GÜZEL


URFA - 31 Mart Yerel Seçimlerinde DEM Parti'nin oylarıyla Birecik Belediye Başkanı seçilen ve 29 gün sonra istifa eden Mehmet Begit dün AKP'ye geçti. DEM Parti Urfa İl Örgütü, Begit'in AKP'ye geçişine "Aynılar aynı yere, ayrılar ayrı yere" diyerek tepki gösterdi.

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

Dün parti rozeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılan Begit'in AKP'ye geçişine bir tepki de AKP'li Birecik Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Kurt'tan geldi. "Bu zat, ülkemizin milli değerleri üzerinden algı yaratıp kirli rant hayalleri kurmaktadır" diyen Kurt, Begit'in AKP'ye geçişiyle ilgili şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir ülkedir. Legal olan bütün siyasi partiler seçime girebilir, aday gösterebilir ve bu siyasi yarışa katılabilir. Sandık sonuçları her ne olursa olsun, halkın iradesine saygı göstermek zorundayız. Kimse bu hakkı gasp edemez. Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada şunu görüyoruz: Mehmet Begit, seçimlerden yaklaşık 20 gün sonra 22 bin insanın iradesini gasp ederek DEM Partisi'nden istifa etmiştir. Bu zat, ülkemizin milli değerleri üzerinden algı yaratıp kirli rant hayalleri kurmaktadır. Ne yazık ki bu hayalleri karşılıksız kalacaktır. Bugün itibariyle gördüğümüz son olayla AK Parti'ye geçişini görmekteyiz."

'AKP BU TÜR İNSANLARI BARINDIRDIĞI İÇİN OY KAYBINA UĞRADI'

AKP'den istifa eden Kurt, gerekçelerini şöyle sıraladı:

"AK Parti, özellikle son dönemlerde bu tür insanları parti bünyesinde barındırdığı için oy kaybına uğramıştır. Bunu da son seçimlerde net bir şekilde gördük. Yanlışlarımızdan ders çıkarmak yerine yanlışlarla devam etmekteyiz. Bu sebepten ötürü bayrak siyaseti yapıp, halkın iradesini yok sayan bu tür insanlarla aynı çatı altında bulunmayacağım. İkinci sıra olarak seçildiğim AK Parti meclis üyeliğinden istifa ediyorum ve bağımsız olarak bu süreçte devam edeceğim." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar