Can Atalay'dan 'soykırımcı savaş'a karşı mücadele çağrısı

Can Atalay'dan 'soykırımcı savaş'a karşı mücadele çağrısı
Can Atalay, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırısını 'soykırımcı savaş' olarak nitelendirdi. Atalay, savaşı durdurmak ve sorumluların uluslararası yargı önüne çıkartılmalarını sağlamak için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Artı Gerçek - Milletvekilliği hukuka aykırı olarak düşürülen Can Atalay, Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

İsrail'de Netanyahu hükümetinin Filistin halkına karşı soykırım savaşı yürüttüğünü vurgulayan Atalay, bu durumu önlemenin yolunun, ulusalararası mücadeleyi yükseltmekten geçtiğine işaret etti.

Can Atalay'ın sosyal medya hesabından, yapılan açıklama şöyle:

"Soykırımcı Savaş"a karşı uluslararası dayanışmayı, her dilden, her inançtan, insanların itirazını daha fazla önemsemek, söylenen her sözü, yapılan her şeyi, buna uygun ele almak gerekir.

Unutulmasın, ABD’yi Vietnam’dan çekilmek zorunda bırakan Vietnam halkının direnci kadar Avrupa’da ve özellikle ABD’deki barış hareketi olmuştur. Bir yıl önceki çağrımı yineliyorum:

Bu soykırımı derhal durdurmak ve sorumluların uluslararası ceza adaleti karşısına hiç gecikmeden çıkmalarını mücadele gündemimizin en üst sıralarına yazmak. Filistin halkına yönelen bu soykırımcı savaş derhal durdurulmalıdır."

14 Mayıs 2023'te yapılan genel seçimde TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının mahkeme tarafından uygulanmaması nedeniyle Nisan 2022'den bu yana tutuklu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar