Kılıçdaroğlu: YSK'nın içinde AK Parti ile seçimi iptal etmek için kumpas mı kuruluyor?

Kılıçdaroğlu: YSK'nın içinde AK Parti ile seçimi iptal etmek için kumpas mı kuruluyor?
YSK'yi eleştiren Kılıçdaroğlu: YSK'dakiler hakim, saçmalıkları ciddiye alıyorlar. Bu ülkede adalet dağıtan hakimler istiyoruz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partili belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Belediye başkanlarına yurttaşa güven vermeleri ve halkla iç içe olması gerektiğini ifade  eden Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından olumlu bir dil kullanmasını istedi.

"10 temel ilkeden bahsettik. Söylemleriniz olumlu olmalı. Belediye başkanı negatif suçlayıcı bir dil kullanmamalı. Bu seçimde elde ettiğimiz başarıyı kullandığımız dile bağlıyoruz. Her türlü suçlamayı yapıyorlar. Ama biz bunları elimizin tersiyle ittik. Biz kendimize belde halkına güveniyoruz. Onlar geldiler bütün bu suçlamaları çöpe attılar size oy verdiler.

Kin, intikam yok bizim içerimizde. Yolsuzluk var ama "genel başkan söyledi bunu görmeyelim"; hayır! Yolsuzluk varsa o işin uzmanı oraya gidecek. Kin duygusuyla değil. Gerçekleri ortaya çıkarma duygusuyla gidecek. Bu sizi yüceltir" diyen Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediye başkanlarına yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

'LİYAKATI VE BİLGİSİ OLAN HERKESLE ÇALIŞIN'

"-Kimseyi ötekileştirmeyeceksiniz. Bilgisi, liyakatı olan herkesle birlikte çalışacaksınız.

Koltuğa oturduğunuzda binlerce ihbar dilekçesi gelecek. İmzasız gelenleri çöpe atacaksınız. Bu tür işlerle uğraşmayacaksınız. Önünüzdeki 5 yıl rüzgar gibi geçer arkadaşlar. Kreşinden semt evlerine kadar tüm bu vaatleri yerine getirmek için hem para bulacak, hem zaman yaratacak hem belde halkına güven vereceksiniz."

'HARCADIĞINIZ HER KURUŞUN HESABINI VERİN'

"-Şeffaflık...Harcadığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz. Belediyede yapılan bütün harcamaların hesabını vermesi lazım. Sivil toplum örgütlerinden destek alabilirsiniz.

-Bazı yerlerde belediye meclisinde çoğunluğumuz olmayabilir. Getirdiğimiz projeyi çoğunluktaki parti reddediyorsa halk bunu görmeli. Belediye meclis toplantılarının geniş kitlelere duyurulması son derece önemli. İstanbul belediye meclisi toplantısını 3 buçuk milyon kişi izledi."

'ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ KAZANIN'

-Çocukları, gençleri kazanmak çok önemli. Gençlerin kütüphane, sinemayla, tiyatroyla sporla buluşması lazım. Çocuğu kazandığınız andan itibaren bütün aileyi kazanırsınız. Çünkü çocuk ailenin, hepimizin geleceğidir. Çocuk ne derse ailede o olur. Aileler artık çocuk erkil. Çocuklar için ne gerekiyorsa yapın. Servis...Okula güven içinde gidip gelecekler.

Kreşler olacak. Anne ister çalışssın ister çalışmasın. 

-Bir yoksulluk envanteri oluşturacaksınız. Neden? Temel nedeni şu: Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Muhtarlarla beraber tespit edeceksiniz. Çalışmayan biri varsa o hanede, işi olacak. O insanları kazanacağız."

'YSK NE YAPMAK İSTİYOR?'

-Seçimlerden bu yana 1 aydan fazla süre geçti. Bütün seçimler sonuçlandı İstanbul seçimleri sonuçlanmadı. Niçin? İtirazlar yapıldı YSK hızlıca sonuçlandırdı. İstanbul'a gelince karar çıkmıyor. YSK'ya seslenmek istiyorum: Bütün geçersiz oylar sayıldı. Yetmedi. 6 ilçede bütün oylar sayıldı, sonuç değişti mi? Değişmedi. Aşağıdan yukarıya, yukarıdan aşağıya sayıyorsunuz Ekrem İmamoğlu çıkıyor. İtiraz edilyor sayıyorsunuz, bir daha ediliyor yine sayıyorsunuz, bir daha ediliyor yine sayılıyorsunuz. YSK ne yapmak istiyor? Bunlar hakim. Saçmalıkları ciddiye alıyorlar. 

'DEVLETİN GÜCÜNÜ ARKALARINA ALMIŞ SAHTE DELİL ÜRETİYORLAR'

-Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar. Seçimi iptal etmek için tezgah hazırlıyorlar. İyi de bu şikayetler bitmezse ne olacak. Yüksek seçim Kurulu içinde AKP ile işbirliği yapıp İstanbul seçimlerini iptal ettirmek için ortaklaşa bir kumpas mı hazırlanıyor, biz buna inanmak istemiyoruz. Hakimin vicdanıyla hukukun içinde bir karar vermesini bekliyoruz.

YSK içinde AK Partiyle iş birliği yapıp İstanbul seçimlerini iptal etmek için ortaklaşa bir kumpas mı kuruluyor? 

-Bu işte gariplik var itiraz ediyoruz diyorlar. İstanbul'da kesinlikle bir şeyler oldu, sandık başında oldu diyorlar. Evet İstanbul'da sandık başında bir şey oldu. Ekrem İmamoğlu kazandı.

YSK'YE ÇAĞRI: ADALET DAĞITAN HAKİMLER İSTİYORUZ

-YSK üyelerine çağrıda bulunuyorum. YSK daha önce verdiği kararlara uygun davranmak zorundadır.

Kimse şundan endişe duymasın: İstanbul seçimleri bütün dünyada konuşuluyor şu an. Ülkede gerçek anlamda hakimler var mı, hukukun üstünlüğü var mı göreceğiz. Bu ülkede adalet istiyoruz. Adalet dağıtan hakimler istiyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar