Tek gündemli CHP MYK sona erdi: İmamoğlu'nun sızdırılan toplantısına katılan Gökhan Günaydın ve Özgür Özel yok

Tek gündemli CHP MYK sona erdi: İmamoğlu'nun sızdırılan toplantısına katılan Gökhan Günaydın ve Özgür Özel yok
CHP MYK bu hafta ikinci kez toplandı. İmamoğlu'nun yönettiği ve sızdırılan online toplantıya katılan Gökhan Günaydın ve Özgür Özel MYK toplantısına katılmadı.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Bu hafta ikinci kez toplanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı kısa sürdü.

Toplantıda tek gündem İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği Zoom toplantısı oldu.

MYK öncesi üyeler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun odasında kendi yakın ekibiyle ön değerlendirme yaptı.

İmamoğlu'nun yönettiği ve sızdırılan online toplantıya katılan Gökhan Günaydın ve Özgür Özel MYK toplantısına katılmadı.

Günaydın, katıldığı bir TV programında “MYK 11.45’de yetişemiyorum. Parti’ye rutin olan 14.00’a çekin dedim çünkü büyük bir hızla Ankara’ya geliyorum ve MYK toplantısına katılmak istiyorum” açıklamalarında bulundu.

NE OLMUŞTU?

CHP'de 'değişim' tartışmaları devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlanmıştı. Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın'ın yer aldığı görülmüştü.

Yayınlanan kayıtta, toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşmuştu. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylemişti.

Toplantıda Tezcan tarafından yazılan dilekçenin kimler tarafından imzalanacağı, ne zaman genel merkeze verileceği ve basına nasıl duyurulacağı gibi konulara da yer verilmişti. CHP'li yöneticiler, başka üst düzey isimlerden de bahsederek kampanyaya katılacaklarını ifade etmişti.

Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafının yer aldığı görülmüştü. Kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlanmıştı.

SIZDIRILAN VİDEO SONRASI İLK AÇIKLAMALAR

Toplantının kaydının sızdırılması sonrası toplantıda olan Engin Altay ve Gökhan Günaydın'dan ilk açıklamalar gelmişti.

Günaydın, gayrimeşru bir toplantı yapmadıklarını belirterek, "PM üyeleri olarak görevden alınan il ve ilçe başkanları hakkında konuştuk. Parti tüzüğüne göre hareket ediyoruz. Zaten gizli toplantı yapsaydık dilekçeyi basına duyurmaktan bahsetmezdik. Bunun neresi paralel?" demişti.

Engin Altay da “Bu tür toplantılar sürekli yapılıyor, normal. Bir şey olmaz. Sızması enteresan” ifadelerini kullanmıştı. “Çalışmalarınız devam edecek mi?" sorusuna Altay, “Parti için devam edecek. Bu partinin geleceği için her şey yapılır” yanıtını vermişti.

Toplantıdan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberinin olup olmadığı sorusuna ise Altay, bilmediğini belirterek, “Olmuştur haberi, daha önceden de olmuştur gayet normal” demişti.

Öne Çıkanlar