CHP MYK’nin perde arkası: Kurultay 4-5 Kasım’da, PM toplantısında kesin karara bağlanacak

Kılıçdaroğlu başkanlığında 4 saat süren CHP MYK toplantısında kritik tarihler netleşti. 4-5 Kasım'da yapılacağı öğrenilen Kurultay tarihinin 26 Eylül’de toplanacak parti meclisi tarafından kesin karara bağlanması bekleniyor.

Burcu TURAN


Ankara - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplantı. Toplantıda kurultay tarihine ilişkin kararlara varıldı.

Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski Parti Meclisi Üyesi Örsan Öymen’in genel başkanlık için yarışacağı merakla beklenen büyük kurultayın tarihi belirlendi. 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacağı öğrenilen kurultay tarihinin 26 Eylül’de toplanacak parti meclisi tarafından kesin karara bağlanması bekleniyor.

38'inci olağan kurultay için önemli bir eşik olan İstanbul İl Kongresi 8 Ekim'de yapılacak.

CHP KAMPA GİRİYOR

İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından ise CHP kampa girecek. Edinilen bilgiye göre yeni yasama yılı milletvekili kampının da 22, 23, 24 Ekim tarihlerinde Sakarya’da yapılmasına karar verildi. Vekiller kurultay öncesi çalışmalarını burada yapacak.

TÜZÜK KURULTAYI VE BÜYÜK KURULTAY AYRI OLACAK

Tüzük kurultayı ve büyük kurultayın ise aynı zamanda yapılmayacağı belirtildi. Bu kapsada MYK toplantısında, Büyük kurultaydan yaklaşık 15 gün sonra tüzük kurultayının yapılması kararı da alındı. Nedeni ise popülizme kurban olmasının istenmemesi.

Üç dönem kuralı, ön seçim, güçlü genel sekreterlik gibi 10-15 başlık tüzük kurultayında değerlendirilecek.

KILIÇDAROĞLU: GÖREVLENDİRME YAPACAĞIM

İzmir İl Kongresi’nde Özgür Özel konuşurken "Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atılmış ayrıca sandalyelerin hava uçuştuğu arbedeler de yaşanmıştı. Kılıçdaroğlu olaylu geçen kongrenin incelenmesi yönünde talimat vermişti.

Edinilen bilgiye göre MYK’de konu da gündeme geldi. CHP liderinin "görevlendirme yapacağım" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu görevlendirmeyi genel merkezden yapacak. Olayla ilgili incelemelerde bulunulacak.

TANRIKULU DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK Mİ?

Merak edilen bir diğer konu ise, bir televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturulma başlatılan CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun disipline sevkinin gündeme gelip gelmeyeceğiydi. Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Tanrıkulu’nun disipline sevkinin gündeme gelmesi beklenmiyor.

Öne Çıkanlar