Atilla Kart'tan 'CHP genel başkanlığına aday olacak' iddialarına yanıt: ‘Çalışma içinde olduğumun bilinmesini isterim’

Atilla Kart'tan 'CHP genel başkanlığına aday olacak' iddialarına yanıt: ‘Çalışma içinde olduğumun bilinmesini isterim’
CHP'de genel başkan adayı olacağı iddiasını Artı Gerçek’e değerlendiren eski vekil Atilla Kart, "Bir çalışma içinde olduğumun bilinmesini istiyorum" dedi. Kart, Kılıçdaroğlu ve Özel’in adaylığı için "Biz buna adil seçim diyeceğiz öyle mi?” çıkışı yaptı.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay ve yerel seçim takvimi işlerken, genel başkanlığa talip olan isimler de resmen adaylıklarını ilan etmeye başladı. CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ve Örsan Öymen’in adaylığını açıklamasının ardından, partinin eski milletvekillerinden Atilla Kart’ın da adaylık yarışana gireceği iddia edildi.

Bu iddia hakkında Artı Gerçek’e konuşan Kart, dün gerçekleşen Konya kongresinde kendisine “Neden genel başkanlık için aday olmuyorsunuz?” diye sorulduğunu söyledi, bu sorunun toplumsal karşılığı olduğunu belirtti. Kart, “Benim tek başıma aday olduğumu söylememin anlamı yok, bunu siyaseten anlamlı ve gerçekçi bulmuyorum” dedi.

‘GENEL BAŞKAN VE GRUP BAŞKANININ İMKANLARINI BIRAKMASI GEREKİYOR’

CHP genel başkanı ve grup başkanının yürütmekte olduğu sürecin ‘vekalet ilişkisi’ kapsamında sınırlı bir yarış olduğunu belirten Kart, “Genel başkan ile grup başkanı genel başkanlık için yarışıyor ve biz buna adil bir seçim diyeceğiz öyle mi? Bu bir kere gayri adil bir seçimdir” dedi.

'İSİMDEN ÇOK KADRO HAREKETİ OLMASI ÖNEMLİ'

“Adil bir seçim olması için genel başkan ve grup başkanının makam imkanlarını bırakıp ortaya çıkması gerekir” diyen Kart, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üçüncü adaylara bu imkanları veriyor musunuz? Aslında üçüncü adayların girmesini engelliyorsunuz, yarışın adil olmasını engelliyorsunuz. Burada kimin aday olmasından öte önemli olan kadro hareketi olmasıdır. Önemli olan burada bu kadro hareketinin sözcüsü olmaktır, bu üçüncü bir yoldur. 'Üçüncü yol' derken altını çizerek söylüyorum; CHP tüzel kimliği içinde, CHP bünyesinde onun dışındaki bir üçüncü yol arayışını kabul etmiyorum. CHP’nin bu anlamda edilgen bürokrat genel başkan anlayışından sıyrılması lazım.”

‘ÇALIŞMA İÇİNDE OLDUĞUMUN BİLİNMESİNİ İSTERİM’

Oligarşik örgüt yapısının hem genel merkez hem de il düzeylerinde değiştirilmesi gerektiğini belirten Kart, ideolojik duruşun netleşmesinin önemine dikkat çekti. Kart, “Bu çerçevede bir çalışma içinde olduğumun bilinmesini istiyorum. Bu hafta bunları birtakım programlarla anlatmanın gayreti içinde olacağım” dedi.

Kadro hareketi içinde iki genel başkan adayının süreci hakkıyla götürmediğini belirten Kart, sözlerini şöyle tamamladı: "Partinin beklediği, amaçladığı değişim olgusunu gerçekleştiremeyeceklerini biliyorum. Böyle bir tablo içinde CHP’nin üçüncü bir yol olarak, bir kadro hareketinin devreye girmesinden yanayım. Bu kadro hareketinin sözcüsü ben olurum ya da başkası olur ama bu kadro hareketinin iradesine göre şekillenecek bir olay."

Öne Çıkanlar