CHP'li Ağababa'dan Pervin Buldan'a: En güçlü adayın desteklenmesi lazım

CHP'li Ağababa'dan Pervin Buldan'a: En güçlü adayın desteklenmesi lazım
CHP'li Veli Ağababa, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "Altılı Masa adayını çeksin, adayımıza oy versin" açıklamasına "En güçlü adayın desteklenmesi lazım" yanıtını verdi, yerel seçimleri örnek gösterdi, demokrasi ittifakı sandıkta kurulur dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, "Altılı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versin" açıklamasına Dersim'den cevap verdi ve "En güçlü adayın desteklenmesi lazım" dedi.

Dersim'de konuşan Ağababa, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkaracağını açıklaması ile ilgili "HDP bir siyasi parti. Aday çıkarıp çıkarmamak onların takdiridir" değerlendirmesinde bulundu. Bununla birlikte yerel seçimleri örnek gösteren Ağababa, en güçlü adayın desteklenmesi gerektiğini söyledi:

YERELSEÇİMLERİ ÖRNEK VERDİ

"Önümüzde bir 2019 yerel seçimleri tecrübesi var. İstanbul’un alınması hayal bile edilemiyordu, Ankara’da 25 yıllık Melih Gökçek iktidarının yıkılamayacağı iddia ediliyordu ama bir ‘Demokrasi İttifakı’ kurarak İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, Mersin’de seçimler alındı. Türkiye’nin gerçekleri ortada. Özellikle 2018’de başlayan ekonomiyi çökerten, ahlakı yok eden, hukuku askıya alan bu sistemin bitmesi isteniyorsa en güçlü adayın desteklenmesi lazım. ‘Demokrasi İttifakı’nın sandıkta kurulacağına hiç kuşku duymuyorum”

Tüm kesimlerin destekleyeceği bir adayda birleşilmesi gerektiğini vurgulayan Ağababa, "Ülkede farklı çevrelerden, muhafazakardan Kürt seçmenine, milliyetçi seçmene, sosyal demokrat seçmenin birleşeceği bir adayda uzlaşılması gerekiyor. Umarım sandıkta Türkiye’de demokrasiyi, hukuku, insan haklarını, barışı ve özgürlüğü savunan herkes yoksullaşma sürecini bitirecek bir adayın destekler” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar