CHP'li Özel başörtüsü teklifinin ayrıntılarını paylaştı: Kanuna, başörtüsü kamuda serbest yazalım

CHP'li Özel başörtüsü teklifinin ayrıntılarını paylaştı: Kanuna, başörtüsü kamuda serbest yazalım
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, başörtüsü hakkında verecekleri kanun teklifi hakkında konuştu. Özel, "Devlet memurları kanununun kılık kıyafet kısmına, başörtüsünün kamuda serbest olduğunu yazalım" derken, iktidara "Samimiyet testi budur" diye seslendi.

Artı Gerçek - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne ilişkin vereceklerini açıkladığı kanun teklifinin ayrıntılar netleşiyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, teklifin ayrıntılarını paylaştı.

Duygu Demirdağ’ın YouTube kanalında konuşan Özel, düzenleme hakkında "Gençler sanmasın ki başörtülü arkadaşlar üniversiteye girmesin diyorduk. Özgürlüğü savunduk pek çoğumuz" diyerek şöyle devam etti: "Kanun teklifi şu: Bugüne kadar devlet memurları kanununun kılık kıyafet kısmına, başörtüsünün kamuda serbest olduğu kısmını yazalım, altına da imza atalım. CHP evet oyu verecek."

'MADEM SORUN CHP'NİN SAMİMİYETİNİ SORGULAMAK...'

Özel, "İktidardan destek bekliyor musunuz?" sorusuna da, "İşte samimiyet testi budur. Madem sorun CHP’nin samimiyetini sorgulamak. Biz imzayı atacağız, oy vereceğiz. Gelsinler beraber oy verelim. CHP’den geliyor diye buna karşı mı çıkacaklar, gelin kanunlaştıralım mı diyecekler" yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, dün saat 21.00’de yapacağını önceden duyurduğu paylaşımında, Türkiye'de toplumsal barış vurgusu yaparak şu ifadeleri kullanmıştı: "... Bu yaralardan biri de başörtü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı.

Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeler ile uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibari ile bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM’ye sunacağız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar