CHP'li Taşçıer sansür yasasını 'çarpıtma' haberler üzerinden eleştirdi

CHP'li Taşçıer sansür yasasını 'çarpıtma' haberler üzerinden eleştirdi
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Meclis'te Sansür Yasası'nı eleştirdi. Taşçıer, iktidar ve iktidara yakın medyadan 'dezenformasyon' örnekleri vererek " Bu yasa çıkarsa Genel Kurul'un bu tarafında kimse kalmayabilir' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Sansür Yasası görüşmeleri devam ediyor. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, yasa ile ilgili tepkileri dile getirdi.

Meclis kürsüsünden iktidara seslenen Taşçıer, "Dezenformasyonla mücadele adı altında bir teklif getirdiniz. Dezenformasyonun tam karşılığı nedir diye baktım, “Kasıtlı olarak yayılan çarpıtma bilgi” diyor sözlük. Sözlüklerde kelimelerin açıklaması altında, bir de örnek cümle yer alır. Ben de size Türkiye’de yapılan dezenformasyonların daniskalarını vereyim ki anlam pekişsin" dedi.

Taşçıer, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, Gezi eylemleri esnasında “Camiye ayakkabılarıyla girdiler, içki içtiler, görüntüleri Cuma günü yayınlayacağım” sözlerini hatırlatarak, "Kaç Cuma geçti, aylar, mevsimler, yıllar, geçti. O Cuma hiç gelmedi" diye konuştu.

Taşçıer şöyle devam etti:

"Televizyona çıktı, 80 öncesi dönemden ve ne kadar büyük zorluklar yaşadığından bahsederken, büyük kızı Esra’nın kendisinin kapısına astığı yazıya ne kadar duygulandığını anlattı. Böyle hafif gözleri de doldu. Önemli bir detay vardı ki, büyük kızı Esra 1983 doğumlu.

Bir gün yine hızını alamadı, kürsüye çıktı, “Ben 75 kişilik sınıflarda okurken tek parti iktidarı vardı. CHP iktidardaydı” deyiverdi. Artık güler misiniz ağlar mısınız bilmem, Recep Tayyip Erdoğan 1954 doğumlu.

Bunlarda bir dezenformasyon çabası yoksa, bir sağlıkçı olarak söylüyorum, çok ciddi bir sağlık sorunu var demektir."

'BU YASA SARAYDAN BAŞLAR BURAYA KADAR UZANIR'

İktidara yakın medya tarafından dezenformasyon ve yalan haber yapıldığını ekleyen Taşçıer, şöyle konuştu:

"Takvim, Haziran 2013. Ağaçla röportaj yapan kişi olarak bilinen Mevlüt Yüksel CNN’in ünlü sunucusu Amanpour ile de röportaj yapmış. Gezi eylemlerini para karşılığı desteklediklerini itiraf etmişler. Yılın röportajı, ama tek sıkıntı uydurma olması, böyle bir röportaj hiç yapılmadı.

Yeni Şafak, 2018 yerel seçimleri öncesi bir kupür. 77 yaşında bir amcamızın ağzından yazmışlar, "1946 seçiminde oy kullandım. CHP vatandaşa oy bile attırmadı". Uydurma haber yaparken de matematik bilmek lazım, amca 5 yaşında oy kullanmış oluyor.

İstanbul Fikirtepe’de bir binada patlama meydana geldi. Vali hemen çıktı, doğalgaz kaynaklı dedi, binada doğalgaz olmadığı ortaya çıktı.

Sabah büyük haber diye girdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi cenaze aracında Belediye personeli esrar taşırken yakalandı dedi. Aracın Yeni Şafak'ın sahibi Albayrak ailesinin damadının olduğu, kişilerin de şirket personeli olduğu ortaya çıktı.

'BU TEKLİF YASALAŞIRSA DEZENFORMASYONA HAPİS CEZASI GELİYOR, EMİN MİSİNİZ?'

Yani dezenformasyonun kitabı yazılsa, Tolkien romanları gibi bir kütüphane dolduracak kadar cildi tek başınıza doldurursunuz.

Bir uyarıyla bitireyim. Bu teklifi getirdiniz ama, emin misiniz? Çünkü bu teklif yasalaşırsa dezenformasyona hapis cezası geliyor.

Bu yasa çıkarsa, Saray’dan başlar buraya kadar uzanır. Genel Kurul’un bu tarafında kimse kalmayabilir, benden söylemesi…"

Öne Çıkanlar