'Cumhurbaşkanı yardımcıları' İmamoğlu ve Yavaş'tan eş zamanlı açıklama

'Cumhurbaşkanı yardımcıları' İmamoğlu ve Yavaş'tan eş zamanlı açıklama
Kemal Kılıçdaroğlu'nu ortak aday ilan eden Millet İttifakı'nın, beş diğer genel başkanla birlikte 'cumhurbaşkanı yardımcıları' olarak açıkladığı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan ilk açıklamalar: Aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığa konuşmada kürsüye 'cumhurbaşkanı yardımcısı' olarak anons edilmelerinin ardından ilk mesajlarını yayınladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, "İnanıyoruz ki Genel Başkanımız @kilicdarogluk öncülüğünde Millet İttifakı olarak ülkemizin her bir ferdinin çoktan beri hak ettiği aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız." ifadelerini yazdı.

Mansur Yavaş da şu ifadeleri kullandı:

"Birlikte rahmet vardır, bereket vardır.

Sayın Genel Başkanlarımıza teveccühleri için teşekkür ederiz.

Türkiye'nin ikinci yüzyılına hep birlikte umutla ve mutlulukla yürüyoruz."

İki belediye başkanı da paylaşımlarında birbirlerini etiketledi.

AKŞENER'E TEŞEKKÜR ETTİLER

İmamoğlu ve Yavaş, daha sonra yine eş zamanlı olarak Akşener'e de teşekkür etti. İki belediye başkanı, birbirlerini de etiketledikleri ortak mesajlarında "Milletimizin arzusu doğrultusunda, ittifakımızın bir bütün halinde yola devam etmesi son derece önemliydi. Bu doğrultuda bugün bizleri ağırlayan ve samimi bir istişarede bulunan Meral Akşener’e teşekkürü borç biliriz" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanlarının bugün Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yaptığı toplantının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifakın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

CHP Genel Merkezi önünde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu'nun yanında, CHP'li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş da yer aldı. İki belediye başkanı, 'Cumhurbaşkanı yardımcısı' olarak anons edilerek kürsüye çağırıldı.

Öne Çıkanlar