DEM Parti Antep adayı Tutumlu: 'Halkın dışarda tutulduğu bir yönetme şekli olamaz'

DEM Parti Antep adayı Tutumlu: 'Halkın dışarda tutulduğu bir yönetme şekli olamaz'
DEM Parti Antep Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Selman Tutumlu, kentin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini Artı Gerçek'e anlattı. AKP’li belediyelerin haktan uzaklaştığını söyleyen Tutumlu, "Halkın dışarda tutulduğu yönetme şekli olamaz dedi.

Sinan ŞAHİN


ANTEP - Antep'te 2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adayı Abdullah Demirbaş ile yüzde 6.2 oy alan Kürt siyaseti, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile ittifak kurarak DSP adayı Celal Doğan’ı destekledi. 2024 yerel seçimlerinde birçok kentte olduğu gibi Antep’te de kendi adaylarıyla yarışacak olan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Selman Tutumlu ve Ayfer Yılmazer oldu. Artı Gerçek'e çalışmalarını ve projelerini anlatan Selman Tutumlu, mevcut yönetimin halktan uzak olduğunu belirterek, "Biz parti olarak, 'kendi kendimizi yöneteceğiz' anlayışı ile hareket edeceğiz" dedi.

Tutumlu şöyle konuştu:

"Halkımızın talebi üzerine bu seçimde adaylarımızı çıkarttık. Meşru bir zeminde, halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarını görevden alıp kayyım atadılar. Bu seçimde kentlerimizi yeniden yönetmeye adayız. Diğer yandan AKP belediyeleri elit bir tabakayı hitap ediyor. Halkın yaşadığı sorunların ve temel ihtiyaçlarının farkında bile değiller. Halktan uzaklar. Biz parti olarak, 'kendi kendimizi yöneteceğiz' anlayışı ile hareket edeceğiz" .

'FATMA ŞAHİN MAZOT DESTEĞİ İLE ÖVÜNÜYOR'

AKP’li Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in görev süresi boyunca çiftçiye 8 milyon litre mazot desteği vermekle övündüğünü belirten Tutumlu, "Kentteki bilboardlarda bunu yazarak reklam malzemesi yapıyor. Antep’te 781 tane köy yani kırsal mahalle var. 8 milyon litre mazotun bu ihtiyaçlara ne kadar cevap olabildiğini Antepli yurttaşların takdirine bırakıyorum. O köylere gidip neler yaşadıklarını görün. Bir de o insanların sorunlarını onlardan dinleyin" diye konuştu.

'KENDİ KENDİMİZİ YÖNETECEĞİZ'

"Bizim yönetimimizde sorunların yerinde tespit edilip, buna uygun çözüm üretme anlayışı olacak" diyen Tutumlu, şöyle devam etti:

"Kendimizi yönetmek derken bunu kastediyoruz aslında. DEM Parti’nin yönetme anlayışında bu var. Kırsalda veya kentte halk kendi aralarında kurduğu istişare mekanizmalarıyla kendi sorularını belirler, ihtiyaçlarını dile getirir, biz de o sorunlara veya ihtiyaçlara en uygun çözümü üretiriz. Halkın dışarda tutulduğu bir yönetme şekli olamaz."

'KÖTÜ YÖNETİLMENİN SONUÇLARINI DEPREMDE GÖRDÜK'

6 Şubat depremlerinde Antep’te yaşanan yıkımı hatırlatan Tutumlu, "Kötü yönetilmenin sonuçlarının ne kadar ağır olduğunu bu depremlerde gördük. Çarpık kentleşme ve imar afları, halkımıza ölüm olarak geri döndü. Çıkıp buna 'kader' dediler. Yerleşim birimlerinde siz ekolojiyi ve deprem gerçeğini göz ardı ederseniz, rantı insan hayatının üstünde görürseniz buna 'kader' diyemezsiniz. Depremlere engel olamazsınız ama tedbir almak sizin elinizde" diye konuştu.

DEM Parti Antep Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Selman Tutumlu

'KENTİN İŞÇİ VE EMEKÇİ İÇİN DAHA YAŞANIR HALE GETİRİLMESİ GEREKİYOR'

Antep’in sanayi kenti olması sebebiyle emek sömürsünün en fazla yaşandığı kentlerden biri olduğunu dile getiren Tutumlu, şöyle devam etti:

"Ben de bir emekçi olarak yaşadım. Emekçinin bedeninden başka sermayesi yoktur. Bu kentteki yüzbinlerce işçinin hayatını nasıl sömürüldüğünü, hayatını nasıl sürdürdüğünü en iyi bilenlerdenim. Üretirken karşılığında kendi bedeninden veriyor emekçi. Sermaye doymak nedir bilmez, emekçinin üç kuruş ücretine göz diker. Antep’te de durum böyle. Bu kentte emeğin korunması ve kentin işçi - emekçi için daha yaşanır hale gelmesi gerekiyor."

'SOSYAL KONUT PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Kentin barınma ve yüksek kira sorununa da değinen Tutumlu, "Depremin ardından bu sorunun daha da büyüdüğünü görüyoruz. Burada işçinin emekçinin, memurun ev sahibi olmasını bırakın, kirasını ödemesi bile ciddi bir sorun. Belediyeyi kazanırsak emekçilerin en ucuz şekilde sağlıklı ve ekolojik konutlara sahip olabileceği sosyal konut projelerini hayata geçireceğiz. Antep’te sosyal konuta ihtiyaç var" diye konuştu.

'HAVA KİRLİLİĞİ İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR'

Antep'te hava ve çevre kirliliğinin giderek arttığına dikkat çeken Tutumlu, "Kentin bazı bölgelerinde yapılan devasa binalar hava sirkülasyonunu olumsuz etkiliyor. Antep sanayi şehri ve havası kirli. Bu kent insanının sağlığı için büyük tehlike. Yeşil alanların betona teslim edildiğini görüyoruz. Ekolojinin göz ardı edildiği, çevresel sorunların giderek büyüdüğünü görüyoruz. Hem insana hem de doğaya saygılı ve eşitlikçi bir yönetim modelini savunuyoruz" dedi.

SELMAN TUTUMLU KİMDİR?

Selman Tutumlu, 1962 yılında Siirt’in Kurtalan ilçesinde doğdu.Emekli makine teknisyeni olan Tutumlu, evli ve 9 çocuk babası.

2015 yılından bu yana aktif siyaset yapan Tutumlu, 2018'den HDP'den milletvekili adayı olmuştu.

Öne Çıkanlar