DEM Parti MYK toplandı

DEM Parti MYK toplandı
DEM Parti MYK'nin bugünkü toplantısında, Ankara'daki son açıklamalar sonrası Kürt sorununun çözümüne dair tartışmaların ele alınacağı belirtildi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üç günlük Parti Meclisi toplantısının ardından bugün Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) topladı. Rutin toplantıya, Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlık ediyor.

MYK toplantısı, iktidar ortakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamaları sonrası daha da önem kazandı.

Toplantıda, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve Kürt sorununun çözümüne dair tartışmaların ele alınacağı öğrenildi.

NE DEDİLER?

Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında bugün yaptığı "(PKK lideri Abdullah Öcalan) Tecriti kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Sonra da Umut Hakkı'nın kullanılması için başvurusunu yapsın. Hodri meydan! Buna varız" açıklamasıyla gündem oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, AKP İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara, hırsa kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Siyaset kurumu, Meclis, sivil toplum, basın, akademi ve toplum olarak terörün olmadığı bir Türkiye inşa edelim. Devlet millet için ve millete hizmet için vardır" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar