Devlet Bahçeli yine AYM'yi hedef aldı: Ya kapatılmalı ya yeni baştan yapılandırılmalı

Devlet Bahçeli yine AYM'yi hedef aldı: Ya kapatılmalı ya yeni baştan yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli, Can Atalay kararına uyulmayan Anayasa Mahkemesi'ni hedef almayı sürdürdü: "AYM milli güvenli sorunudur. Ya kapatılmalıdır ya yeni baştan yapılandırılmalıdır."

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın, verdikleri kararlara uyulmasının zorunlu olduğu yönündeki mesajına tepki göstererek bir kez daha AYM'nin kapatılması tehdidinde bulundu.

Bahçeli, TİP Milletvekili Can Atalay'a tahliye yolu açan 'hak ihlali' kararları üzerine iktidarın hedef tahtasına koyduğu AYM'yi bir kez daha hedef aldı.

MHP 55. kuruluş yıl dönümü töreninde konuşan Bahçeli, AYM'yi 'milli güvenlik tehdidi' diye tanımladı ve "Anayasa Mahkemesi hukuka savaş açmıştır" dedi.

'100 MADDELİK ANAYASA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI'

Bahçeli ayrıca, anayasa taslağı hazırladıklarını da açıkladı: "Önümüzdeki dönemlerde gündeme alınması planlanan 9 ana başlıktan biri yeni Anayasa maddesi. MHP 100 maddelik anayasa çalışmasını tamamlamıştır."

Bahçeli şöyle konuştu:

ADLİYE SALDIRISI ZANLISI HAKKINDAKİ AYM KARARI

"İhanetin husumetin dışında huzurlu bir liman arayanlar için tek çare MHP ve Cumhur İttifakı'dır. 17 Mart'ta yapacağımız 14. Olağan Büyük Kurultayımız aynı zamanda Türkiye Yüzyılı'nın yol haritasını da çizecektir.

Çağlayan Adliyesi'nde saldıran 2 teröristin kimler tarafından savunulduğu deşifre olmuştur. Adliyenin önünde alnının çatından vurularak indirilen terörist lehine AYM'nin 6 Şubat 2020 tarihinde açıkladığı hak ihlali kararıdır. AYM adalet ve hukuk ilkelerine savaş açmıştır. Hak ihlali kararı ile ödüllendirilen terörist 4 yıl sonra terör saldırısında imha edilmiştir.

'TERÖRİSTİN HAKKI MI OLUR?'

AYM haini haklı görmüş Türk polisi de hak öyle değil böyle olur mesajıyla gereğini yapmıştır. Hak ihlali kararlarıyla Türk milletinin tarihsel haklarına ölümcül darbeler vurduğunuzu ne zaman anlayacaksınız? Be hey vicdansızlar teröristin hakkı mı olur? Teröriste hak veren bir mahkeme Türk mahkemesi olamaz.

anayasanın 153. maddesinin bireysel hak ihlali kararlarını kapsamayacağına göre neyin dayatmasını yapıyorsunuz, nereye hizmet ediyorsunuz? AYM artık milli güvenlik sorunudur, böyle gidemez.

Verdiği skandal hak ihlali kararlarıyla iç huzur ortamını sarsan AYM tekrar ifade ediyorum ki ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır.

Ülkemize operasyon çekilmektedir. CHP'nin yeni adresi Kandil'dir. DEM, CHP'yi kafa kola almıştır."

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Can Atalay hakkında “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” yönlerinden verilen hak ihlali kararına uyulmaması nedeniyle yapılan iki başvuruda da hak ‘hak ihlali’ kararı vermişti.

21 Aralık’ta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan ikinci karar mahkeme tarafından bir önceki kararda olduğu gibi Yargıtay'a gönderilmişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar vermişti.

Tartışmalar devam ederken Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki Yargıtay 13. Hukuk Dairesi kararı, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yönettiği TBMM oturumunda okundu, Gezi Davası kapsamında halen Silivri Cezaevi'nde tutulan Can Atalay'ın vekilliği hukuka aykırı bir biçimde düşürülürken muhalefet milletvekilleri kürsü önünde protestoda bulundu.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ kararı okuduğu sırada bazı milletvekilleri başkanlık divanını işgal etti ve ıslıklarla protesto etti. Bozdağ'ın önüne 'Can Atalay'a özgürlük' yazılı dövizler fırlatılırken bir milletvekili Bozdağ'a anayasa kitapçığı fırlattı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar