Devlet Bahçeli'nin çıkışının ardından... Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek paylaşımı

Devlet Bahçeli'nin çıkışının ardından... Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek paylaşımı
Süleyman Soylu, Devlet Bahçeli'nin Özel - Erdoğan görüşmesi sonrası da AKP-CHP İttifakı çıkışı yapması sonrası Cumhur İttifakı'na destek mesajı paylaştı: "Türkiye Yüzyılını gelecek yüzyıllara Türk’ün onurlu asrı olarak emanet edecektir."

Artı Gerçek - İçişleri Bakanı olduğu 7 yıl boyunca organize suç örgütü liderleri ve uyuşturucu ticareti üzerinden çokça eleştirilen ve doğrudan kendileri ya da yakınları suça karışmış kişilerle çektirdiği fotoğraflarla gündeme gelen Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı'na yönelik bir paylaşımda bulundu.

Siyaset sahnesinde yakın olduğu bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi sonrası AKP-CHP İttifakı çıkışı sonrası 'Cumhur İttifakı'na destek paylaşımında bulunan Soylu, "Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılını gelecek yüzyıllara Türk’ün onurlu asrı olarak emanet edecektir" dedi.

'ERDOĞAN VE BAHÇELİ TARİH İNŞA EDİYOR'

Soylu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen Beyi Büyüğümüz MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli tarih inşa ediyorlar. Cumhur İttifakı tüm unsurlarıyla; Selçukludur, Osmanlıdır… Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisidir.

Değerleri her gün bozulan dünyanın vicdanıdır. Milli manevi varlığımızı ve birliğimizi geçmişimize sadakat, geleceğimize olan sorumluluğumuzla sahiplenmektedir. Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılını gelecek yüzyıllara Türk’ün onurlu asrı olarak emanet edecektir. Allah bizimle beraberdir."

DEVLET BAHÇELİ'NİN ÇIKIŞI

10 Haziran’da Özel’le görüşen, öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la geçen hafta yapmayı planladıkları görüşmenin Bahçeli’nin çağrısı sonrasında gerçekleşmediğini söylemişti.

Aynı gün İletişim Başkanlığı, Ateş’in Erdoğan’la görüşeceğini duyurmuş, ertesi gün de iki isim Beştepe’de görüşmüştü. Erdoğan ayrıca aynı gün CHP genel merkezinde Özgür Özel’le görüşmüştü.

11 Haziran’da partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesi dinleyebilir” demişti.

Bahçeli 12 Haziran’da da grup toplantısında taktığı, üzerinde “Allah bana yeter” diye yazan yüzüğünü Instagram’dan paylaşarak şunları demişti:

“AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir. Buna rağmen Cumhur İttifakı’na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar