Efkan Ala'dan 'çözüm süreci' açıklaması: Masamızda yok

Efkan Ala'dan 'çözüm süreci' açıklaması: Masamızda yok
AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, MHP ve AKP'nin açıklamaları ile başlayan yeni 'çözüm süreci' tartışmasını değerlendirdi: "Sorun da farklı bulunacak çare de farklı, masamızda çözüm süreci yok."

Artı Gerçek - AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’nin açılışında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve diğer vekillerle tokalaşmasının ardından başlayan yeni 'çözüm süreci' tartışması hakkında "Masamızda yok" dedi. Ala, "Sorun da farklı sorunlara bulunacak çare de farklı. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki" ifadelerini kullandı; "Çözüm süreci masamızda yok" diye konuştu.

'BUNLAR AŞILDI'

Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nda medyanın Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Ala, AKP'nin "devrim niteliğinde reformlar" yaptığını savunarak, "24 saat Kürtçe kanal yayın yapıyor. Bunlar aşıldı. O süreçlerin belli yerinde Ortadoğu tarumar oldu. Türkiye, o reformlarını yapmamış olsaydı Irak ve Suriye'ye döndürmek isteyen projelere yenilirdi" dedi.

'SİYASETTE DİYALOG ÖNEMLİ'

Ala, yeni anayasa tartışmaları konusunda da "Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım" ifadelerini kullandı. "Orada herkes görüşünü söyleyecek" diyen Ala, siyasette normalleşme adımlarını da değerlendirdi. Diyaloğun önemli olduğunu söyleyen Ala, "180 derece fikirler olsa da bunlar çok önemlidir" diye konuştu.

DEM PARTİ SIRALARINA GİDERKEN BAHÇELİ'NİN YANINDAYDI

Çözüm Süreci döneminde İçişleri Bakanlığı yapan ve Dolmabahçe Mutabakatı'nı açıklayan isimlerden biri olan Ala, TBMM’nin açılışında DEM Parti sıralarına gittiği sırada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ, NTV)

Öne Çıkanlar