Ensarioğlu kendi kendini yalanladı: Siyaseti bırakmıyorum, özür bekliyorum

Ensarioğlu kendi kendini yalanladı: Siyaseti bırakmıyorum, özür bekliyorum
Narin Güran cinayeti ile ilgili açıklamaları tepki çeken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, bugün Sözcü TV ile yeni söyleşisinde "Vallahi siyaseti bırakmayı düşünüyorum" sözleri istifaya yorulunca kendi kendini yalanladı.

Artı Gerçek - AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi hakkında tepki çeken "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız" sözleri sonrasında yaptığı yeni açıklama "siyaseti bırakacağına" yorulunca, "Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yoktur" dedi. Ensarioğlu "özür" beklediğini de belirtti.

Ensarioğlu'nun Narin Güran'la ilgili söz konusu açıklaması kamuoyunda büyük tepki çekmiş, DEM Parti cinayete ilişkin soru önergesinde "Narin cinayetine ilişkin bir televizyon programına katılarak “Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var” diyen AKP’li milletvekilinin bilip ama söylemediği şeyler nelerdir?" sorusunu yöneltmişti.

'MADEM BIRAKAYIM SİYASETİ DAHA İYİ'

Bugün bir kez daha Sözcü TV'ye konuşan Ensarioğlu, açıklamalarının çarpıtıldığını savunmuştu. Sözcü'nün aktardığına göre de, "Vallahi siyaseti bırakmayı düşünüyorum" demiş ve şöyle devam etmişti: "Özellikle yurt dışı kaynaklı PKK unsurlarının bu işi yayması ama sosyal medyada dolaşan bir sürü başı boş insanın da yargısız infaz yapması. Biz neden siyaset yapıyoruz? Şeref ve haysiyetimiz için. Madem bırakayım siyaseti daha iyi. Böyle bir şey olur mu? Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım. Benim birilerini kollama saklama şeyim olabilir mi? Bu kız artık hepimizin kızı."

'BEKLEDİĞİM ÖZÜR VE SORUMLULUĞU ALMAK YERİNE...'

Ensarioğlu, bu sözlerinin "Siyaseti bırakıyor" başlığı ile birçok medya kuruluşunda yayımlanması üzerineyse, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak kendisini yalanladı. AKP'li vekil, şu ifadeleri kullandı:

"Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yoktur. Aksine, ülkeme ve milletime hizmet etme konusundaki kararlılığım artarak devam etmektedir. Yoluma emin adımlarla devam edeceğim ve halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için tüm enerjimi bu yolda harcayacağım.

Günlerdir yaptığınız kirli oyunlarla, organize ettiğiniz linç saldırılarıyla, kast etmediğim her türlü yalan ve iftiralarla dolu itibarsızlaştırma çabalarınızla beni yolumdan ve davamdan alıkoyabileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Ne kadar aciz olduğunuzu, bu yaşananlarla bir kez daha gösterdiniz. Beklediğim özür ve sorumluluğu almak yerine, iftiralarla ve çarpıtmalarla halkımızı yanıltmaya devam ediyorsunuz.

Ancak halkımızın bu manipülasyoncu zihniyetin farkında olduğunu ve yanımda olduğunu görmek, mücadeleme olan inancımı daha da artırıyor. Tüm bu süreçte destek ve anlayış gösteren herkese teşekkür ederim." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar