Erdoğan: 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak

Erdoğan: 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak
Ayder Yaylası'na giden Erdoğan, 'yeni' bir Ayder hedeflediklerini söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üç günlük Rize ziyaretinde kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek üzere makam aracıyla Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'na gitti. 

"2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak" diyen Erdoğan, "Otoparklarıyla, restoranlarıyla yeni Ayder turizmde bizim için bir çekim alanı olacak. Havalanıyla birlikte yurt içi ve yurt dışı gidiş gelişler artacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarını aktarmak üzerine alanda olan gazetecilerin mikrofonlarına dezenfektan sıkılan görüntüler kameralara yansıdı.

    

AYDER'DE YAPILAŞMA TEHDİDİ

Erdoğan dünkü konuşmasında da, "Rizemiz hep 5 yıldızlı otellerin yokluğunu çekti. Gelenler kalacak yer bulamıyordu. Yarın Ayderi gezip göreceğiz, ne durumda olduğunu yerinde denetleyeceğiz. Ayder ciddi bir çekim alanı olacak, yolları ve alt yapısı büyük ölçüde bitmiş vaziyette" demişti.

'Yenileme' ve 'koruma' adı altında yürütülen proje için daha önce açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşımızın kullanacağı bir otelimizi açacağız. 1700 araçlık bir kapalı otopark inşa edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

    

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar