Erdoğan'dan Ankara Emniyeti'ndeki krize yönelik mesaj: Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine asla fırsat vermeyeceğiz

Erdoğan'dan Ankara Emniyeti'ndeki krize yönelik mesaj: Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine asla fırsat vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında hükümete 'komplo' kurulduğu iddiaları için, 'süreci dikkatle takip ettiklerini' söyledi. Erdoğan "Çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin nüksetmesine fırsat vermeyiz" dedi.

Artı Gerçek - Siyaset gündeminde, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in ifadesine AKP’li isimleri eklemek istedikleri iddia edilen Ankara Emniyeti’nde görevli üç üst düzey polis müdürüne yöneltilen 'darbe girişimi' suçlaması en üst seviyelerde yer alıyor.

Bugün genel başkanı olduğu AKP'nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Meclis kürsüsünde, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu belirtilen ve geçen eylülde Esenboğa Havalimanı’nda yüklü miktarda para ile yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan Ayhan Bora Kaplan hakkındaki organize suç örgütü davası siyasi krize dönüşmesine sert çıktı.

Her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz" sözlerini sarf etti.

'CUMHUR'A GEDİK AÇMAK İSTEYENLER VAR, DAHA ÖNCE DE KARŞILAŞTIK'

Erdoğan ayrıca, Ankara Emniyeti'ndeki Ayhan Bora Kaplan krizine ilişkin "Siyasette yumuşama iklimini kara kışa çevirmeye çalışanlar olduğunu, Cumhur İttifakı surlarında gedik açmak isteyenler olduğunu görüyoruz. Daha önce de bu tarz teşebbüslerle karşılaştık. Hamdolsun hepsinden güçlenerek çıktık. İnşallah yine aynısı olacak. Fitne odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek yoluna devam edecek" dedi.

MECLİS ÇIKIŞINDA AYHAN BORA KAPLAN SORUSUNU YANITLAMADI

Erdoğan, grup toplantısı çıkışında ise tasarruf önlemleri ile ilgili gazetecilerden gelen bir soruyu yanıtladı. Ancak Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına dair bir soruyu cevapsız bırakarak Meclis'ten ayrıldı.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, "Yenikapı Ruhunu baltalamak isteyenler" olduğunu söyledi. "Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, kanun dışına çıkan, hatası, kastı olan kim varsa hukuk önünde hesap vereceğini belirtti.

Siyasette yumuşama mesajları veren Erdoğan, partisinin üzerine düşeni yapacağını belirtti. Parti kadrolarına yönelik de dikkat çeken mesajlar veren Erdoğan, yerel seçim sonuçlarının anımsatarak "İçimizde, kadrolarımızda yanlış değerlendirmeler yapanlar varsa atalete veya tembelliğe tevessül eden olursa onlarla yollarımızı ayırırız" diye konuştu.

Erdoğan, "Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de "Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan istişari temasları bitirip somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz" dedi.

'İSTİŞARE TOPLANTIMIZI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

"Bizi örselemeye çalışanlara inat, yolumuza pekleşe pekleşe devam ediyoruz. AK Parti'nin ayırışı vasfı attığı her adımı istişare ile atmasıdır. Daima ortak akılla hareket ettik, bunu güçlendirerek sürdüreceğiz. İstişare toplantımızı önümüzdeki hafta gerçekleştiriyoruz. 7-8 Haziran'da milletvekilleri ile, belediye başkanları ile de 1-2 Temmuz'da bir araya geleceğiz.

'YORULAN ARKADAŞLARIMIZ VARSA HATASI, KUSURU, YANLIŞI OLANLAR VARSA...'

Kongrelerimizle ilgili takvimi de yakında ilan edeceğiz. AK Parti'nin siyaset tasavvurunda görev ve sorumluluk almak kadar gerektiğinde bu partinin bir eri olarak çalışmak da büyük bir şereftir. Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan arkadaşlarımız varsa hatası, kusuru, yanlışı olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız, yeni, dinamik arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.

aa-20240515-34569478-34569477-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

'MECLİS TATİLE GİRMEDEN YASAL DÜZENLEMELERİ ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR'

Gerek hayat pahalılığı ve fırsatçılık, gerekse öğretmenlerimize yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz. AK Parti'nin MHP ile işbirliği içinde bu konuları çok iyi takip etmesini bekliyorum. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor. Sivil anayasa iradesinin günlük siyasetinin geçici tartışmalarına kurban edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Aceleye getirmeden, çok da uzatmadan somut adımlar atılmasına fayda görüyoruz. Biz yapıcı ve uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız. Önümüzdeki 4 yılın her gününü ilk günlü heyecanla dolu dolu geçireceğiz.

'MİLLETİN MESAJINI ALDIK, GEREĞİNİ YAPMAYA BAŞLADIK'

31 Mart seçimleri bir güven oylaması değildir. Seçmenin ülkenin idaresine ilişkin tercihlerine bir kırılma, değişiklik olmamıştır. Önce 14 Mayıs'ta, iki hafta sonra 28 Mayıs'ta seçmen hükümeti Cumhur İttifakı'na emanet etmiş, yerel seçimde tercihini sandığa farklı şekilde yansıtmıştır. Bu ikisini birbirinden ayırmalıyız. Elbette mesajı duymazdan gelecek değiliz, mesajı aldık, gereğini yapmaya başladık. Ancak milletin AK Parti ya da Cumhur İttifakı'ndan desteğini çektiğini zannedenler fena halde yanılırlar. İçimizde, kadrolarımızda milletin mesajını yanlış okuyanlar varsa, tembelliğe tevessül edenler olursa onlarla hiç tereddüt etmeden yollarımızı ayırırız.

'REHAVETE TAHAMMÜLÜMÜZ OLAMAZ'

AK Parti'nin çalışma usulü bellidir. Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Yarın milletimiz tarafından hesaba çekilecekmiş gibi çok çalışırız. Aynı zamanda hiç seçim olmayacakmış gibi kendimizi seçim tarihleri ile kısıtlamadan çalışan bir kadroyuz. Ne teşkilatımızda, ne bürokraside rehavete asla ve asla tahammülümüz olamaz.

'KANUN DIŞINA ÇIKAN KİM VARSA HESABINI SORARIZ'

Bürokratik vesayete fırsat vermeyiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi en ince detaya kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan kim varsa hukukta hesabını soruyoruz. Ülke ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olamaz. Bizim için her bir saniye milletimizin emanetidir. Biz buradayız, dava burada ve inşallah yarın da burada olacaktır.

aa-20240515-34569478-34569475-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞME

Önceki hafta Sayın Özgür Özel'i kabul ettik. 1.5 saati aşkın verimli görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı var ve biz bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Biz hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık, olmayacağız.

'KUKLAYI DA KUKLACIYI DA ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

FETÖ'ye diyet borcunu ödemek için ‘Yenikapı’ ruhunu baltalamak isteyenler asla boş durmuyor. Kuklayı da kuklacıyı da çok iyi biliyoruz.

Bugün 15 Mayıs, son derece anlamlı bir gün. Bugün Nekbe'nin 76. yıl dönümü. Siyonist terör örgütleri Filistinlileri topraklarından sürdü, göç etmek zorunda kaldı. Nekbe gününde Filistinli kardeşlerimize kalpten selamlarımızı gönderiyorum.

'KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ'

Burada bazı gerçekleri açık açık konuşmak durumundayız. Hitler, Yahudi soykırımını yaparken yalnız değildi. Avrupa'daki pek çok ülke Hitler'i destekliyordu. Kendisini yenilmez hissediyordu. Ne oldu? Kafasına bir kurşun sıktı, yanmış cesedi harabeye dönmüş sığınağında bulundu. Dünyanın gözü önünde 8 bin 372 Boşnak kardeşimizi şehit ettiler.

aa-20240515-34569555-34569549-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

Yenileceklerini düşünmüyorlardı. Ne oldu? Yakalandılar. Mahkemeye çıktılar ve bir zamanların o kudretli politikacıları hesap verdiler. Şimdi hapiste ölümü bekliyorlar. Er ya da geç Gazze kasabı Netanyahu'yu ve ona ortak olanları da aynı akıbet bekliyor.

Hem kendi topraklarının istiklali için savaşan hem de Anadolu’yu savunan Hamas’ın yanında durmaya devam edeceğiz. ‘Tayyip Erdoğan’ olarak tek başına kalsam da Filistinli, Somalili, Sudanlı mazlumların hakkını savunmaya devam edeceğim. Her zaman söylüyorum. Korkaklar zafer anıtı dikemez." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar