Erdoğan 'Gidiyorlarsa gitsinler' demişti: Yurtdışına gitmek isteyen doktorların sayısında büyük artış

Erdoğan 'Gidiyorlarsa gitsinler' demişti: Yurtdışına gitmek isteyen doktorların sayısında büyük artış
Türk Tabipleri Birliği, 'İyi Hal Belgesi' başvurusunda bulunan doktor sayısında büyük bir artış olduğunu duyurdu. Buna göre, 'İyi Hal Belgesi' alan sağlık çalışanlarının sayısı 15-31 Mayıs tarihleri arasında ortalamanın üzerinde arttı ve 144'e yükseldi.

Artı Gerçek - Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncesinde 'gidiyorlarsa gitsinler' dediği ve ardından geri dönme çağırı yaptığı doktorların 'İyi Hal Belgesi' için başvuru sayısında büyük bir artış olduğu, özellikle son 15 günde 144 hekimin ‘gitmek” için başvuru yaptığı, bunun ortalamanın çok üstünde olduğunu açıklandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının yurtdışında çalışabilmesi için ‘iyi hal belgesi’ başvuru sayısının son 15 günde ortalamanın üstünde arttığını açıkladı. TTB, son iki ayın 15'er günlük yarılarında alınan 'İyi Hal Belgesi' sayılarını paylaştı.

Buna göre, 'İyi Hal Belgesi' alan sağlık çalışanlarının sayısı 15-31 Mayıs tarihleri arasında ciddi artış gösterdi.1-15 Nisan'da 90 olan sayı, 16-30 Nisan'da 91, 1-15 Mayıs'ta 94 oldu. 15-31 Mayıs tarihlerinde ise 144'e yükseldi.

TTB, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "TTB'ye "İyi Hal Belgesi" başvuru sayısı, son 15 günde ortalamanın çok üstünde bir artış gösterdi. Hekimlerin haklarını ve emeğini görmezden gelen, "Giderlerse gitsinler" ifadesinde somutlaşan politikalara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DOKTORLARA 'GERİ DÖNÜN' ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Son yıllarda çok sayıda hekimin çalışma şartlarının ağırlığı nedeniyle kamudan istifa ettiği, birçok genç hekiminse yurt dışında iş bulmak için ülkeden ayrılıyor.

Çalışma şartlarının ağır olması nedeniyle ülkeden ayrılıp refah seviyesini artırmak isteyen doktorlar için "Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında ağır çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen doktorlara "Efendim işte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmayacak” demişti.

Erdoğan’ın, ilk tur seçimlerine 13 gün kala doktorlara "Sizi yuvanıza, ülkenize dönmeye davet ediyorum" çağrısını içeren kamu spotu yayınlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar