Erdoğan: Parlamentomuzda harekattan rahatsız olan maalesef ne idüğü belirsiz birileri var

Erdoğan: Parlamentomuzda harekattan rahatsız olan maalesef ne idüğü belirsiz birileri var
Öğretmenler Günü programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen harekata yönelik eleştirilerle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "parlamentomuzda rahatsız olan maalesef ne idüğü belirsiz birileri var" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlerle Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda buluştu.

Erdoğan konuşmasında, Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen harekata da değindi. Harekata yönelik eleştirilerle ilgili sert konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatlarıyla saldırıların planlandığı ve gerçekleştirildiği terör yuvalarını darmadağın ediyor. Şu anda parlamentomuzda bundan rahatsız olan maalesef ne idiği belirsiz birileri var. Bundan rahatsızlar. Milli İstihbarat, Silahlı Kuvvetler, polis teşkilatı niye kalkıp da bu insanlarla uğraşıyormuş. Nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı, polisiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle orada olacak. Bunu bugün söylemiyoruz, Gabar'da da olacağız, Cudi'de de olacağız, Tendürek'te de olacağız, velhasıl nerede varsa orada olacağız."

İktidarları döneminde eğitimde pek çok reforma imza attıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Halihazırda görüşmeleri devam eden önümüzdeki yıl için eğitim bütçesini 651 milyar lira olarak belirledik. Önümüzdeki dönemde de eğitim alanında ihtiyaçlara ve beklentilere uygun şekilde gereken adımları atmayı sürdüreceğiz."

"Eğitim öğretim, idareyi maslahatçılıkla, yani böyle gelmiş böyle gider anlayışıyla yürütülebilecek bir faaliyet değildir. Müfredattan altyapıya, ölçme ve değerlendirme yöntemlerinden öğretmen gelişimine kadar eğitimin tüm boyutlarında yeniliğe açık olmak gerekiyor. Elbette her değişimin beraberinde getirdiği çeşitli zorluklar da oluyor. Fakat neticede ortaya çıkan katma değerin faydasını öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte tüm millet ve memleket görüyor."

"Biz eğitimle ilgili reform çalışmalarımızı hep bu anlayışla hayata geçirdik. Günü kurtarmaya değil, geleceği inşa etmeye, geleceğe yön vermeye odaklandık. Kısa süreli çıkarların peşinde koşmak yerine ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısını yapmanın çabası içinde olduk. Eğitime ilişkin her reformu, her kararı uzun istişareler neticesinde, artısını, eksisini iyi hesap ederek tasarladık ve uyguladık. Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayali olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu da işte bu yaklaşımın bir hasılası olarak ortaya çıkardık. Bu kanunla amacımız sizler için mesleki gelişiminize katkı sunacak bir kariyer sistemi inşa ederken mali ve sosyal haklarınızı da iyileştirmekti. Kanun yürürlüğe girer girmez daha önüne arkasına, getirdiği kazanımlarına bakmadan birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan veya yanlış bilgilerle devletimizle öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya çalıştılar. Boykot çağrıları yaparak kanunun getirdiği haklardan öğretmenlerimizin faydalanmasına mani olmak istediler. Ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Devletimizin kendilerine sunduğu tarihi fırsata sahip çıkan öğretmenlerimiz, siyaset simsarlarına da gerekli cevabı vermişlerdir."

Öne Çıkanlar