Erdoğan'dan yine 'yeni Anayasa' mesajı: Kimsenin kulak tıkama lüksü yoktur

Erdoğan'dan yine 'yeni Anayasa' mesajı: Kimsenin kulak tıkama lüksü yoktur
Üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın, yeni yasama yılının başlangıcıyla eş zamanlı olarak başlattığı yeni anayasa çağrıları sürüyor. Erdoğan son olarak, "Bu talebe sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama lüksü yoktur" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üçüncü defa seçilmesinin ardından yeni yasama dönemi öncesinde başlattığı 'yeni Anayasa' çağrılarını sürdürüyor. Erdoğan, "Darbe anayasasından kurtulmalıyız" dedi.

Danıştay Başkanlığı IASAJ programı kapanış ve Danıştay eğitim tesisi açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Darbe anayasasından kurtulmalıyız. Vesayetçilerin, 27 Mayıs 1960 darbesiyle, 12 Eylül rejiminin perçinlediği prangaların sökülüp atılma vakti gelmiştir. Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama lüksü yoktur" dedi.

'EN GENİŞ MUTABAKAT' VAADİ

Erdoğan, "85 milyonun tamamının kırmızı çizgileri haricinde her konuyu görüşmeye, tartışmaya açık olduğumuzu ifade ettik. Yeni dönemde sivil, kuşatıcı bir anayasayla buluşturmak olduğu açıktır. Uzun yıllar sonra ilk kez yeni anayasa konusunda müspet atmosferi bu bakımdan önemli gördüğümü belirtmek istiyorum" diye konuştu.

"Türk demokrasisini ilk serbest seçimlerinin yapıldığı 1950 den beri maruz kaldığı vesayet girişimlerine rağmen her seferinde ayağa kalkmasını sağlayan bu güçlü vasfıdır" diyen Erdoğan, "85 milyon olarak demokratik olgu içinde en geniş mutabakatla bu hassas süreci başarıya erdireceğimize inanıyorum. 2002 yılından beri hukukun kanunun ve demokrasinin dışında kümelenen hiçbir teşekküle, bürokratik oligarşinin hiçbir formuna izin vermedik, vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar