Erdoğan'ın davetini Cumhuriyet gazetesi de reddetti

Erdoğan'ın davetini Cumhuriyet gazetesi de reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır hiçbir toplantısına kabul etmediği ama bugünkü 'Türkiye'nin Yüzyılı' programına davet ettiği medya kuruluşlarından Cumhuriyet'ten de ret geldi. Gazete, kararının gerekçelerini yazılı açıklamayla duyurdu.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün katılacağı 'Türkiye'nin Yüzyılı' programına uzun süredir 'vetolu' olan ve akreditasyon hakkı tanınmayan medya kuruluşlarının ve gazetecilerin davet edilmesine ilişkin tartışma sürüyor. Son olarak Cumhuriyet gazetesi de daveti reddettiklerini açıkladı.

"Çağrılan kurumlar arasında, Atatürk’ün kurduğu, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni savunan, bu yolda yazarlarının “canı” ile bedel ödeyen Cumhuriyet gazetesi de var" diyen gazete, "Ne var ki Cumhuriyet, AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” etkinliğine katılmama kararı almıştır" açıklaması yaptı.

Cumhuriyet'in açıklamasında, kararın gerekçeleri şöyle sıralandı: "Bu kurumsal kararın altında dezenformasyon yasası adı verilen yeni sansür uygulaması ile medyanın susturulmak istenmesi, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın, Harf Devrimi üzerinden Cumhuriyet rejimini hedef alması, daha önce Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu gibi siyasi yönü olmayan etkinliklere bile Cumhuriyet muhabir-yazarlarının kabul edilmemesi gibi gerekçeler var. Ayrıca, Türkiye’nin sürekli yayın yapan en eski, dünyanın da en eski üç medya kuruluşundan biri olan Cumhuriyet’in, kurumsal olmayan yollarla bu etkinliğe davet edilmesi de gazetemiz yazar ve yöneticilerinin, Türkiye Yüzyılı programına katılmama gerekçeleridir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar