Gülistan Kılıç Koçyiğit: Siyasette yumuşama olacak ama Kürtlerin yanında olmayın’ mesajı veriyorlar

Gülistan Kılıç Koçyiğit: Siyasette yumuşama olacak ama Kürtlerin yanında olmayın’ mesajı veriyorlar
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, iktidarın kayyım uygulamasının ana muhalefet partisine mesaj olduğunu söyledi: Türkiye’nin batısına bunlar ‘sakıncalı’, siyasette yumuşama olacak ama Kürtlerin yanında olmayın’ mesajı veriyorlar.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atılması ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasının tüm halklara yönelik bir tuzak olduğunu belirten Koçyiğit, bu politika ile ana muhalefet partisi ile aralarını açmaya çalıştıklarını belirtti; “Türkiye’nin batısına bunlar ‘sakıncalı’, siyasette ‘yumuşayacağız’ ama Kürtlerin yanında olmayın diyorlar” dedi.

‘SON BİR HAFTADIR SEÇİM DİPLOMASİSİ YÜRÜTTÜLER’

Seçim sürecinde Hakkari’ye binlerce asker yığdıklarını belirten Koçyiğit, Van Valisi başta olmak üzere son bir haftadır kayyım diplomasisi yürüttüklerini belirtti. Koçyiğit, Hilvan’ın seçimlerini DEM Parti’nin almasından kaynaklı bunu sindiremediklerini belirterek, “Siz Hilvan’ı aldınız, biz de Hakkari’yi aldık mesajı verdiler. Önce seçimlerde sandıklara kayyım atadılar, şimdi de halkın iradesine kayyım atadılar” dedi.

MUHALEFET PARTİLERİN GRUP BAŞKANVEKİLLERİ BİLGİLENDİRİLİYOR

Koçyiğit, siyasi parti temsilcilerini sürece ilişkin bilgilendirdiklerini belirterek, bu kapsamda Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ı aradığını aktardı. Koçyiğit, MYK toplantısının ardından diğer muhalefet partilerinin temsilcilerini de arayacaklarını söyledi. Koçyiğit ayrıca Hukuk Komisyonu’nun da konuya ilişkin bilgi geçeceğini aktardı.

‘İZMİR’E DE KAYYIM ATAYABİLİRLER’

Koçyiğit Van’da yaşanan toplumsal dayanışmanın aynısının Hakkari’de yaşanmasının önemine dikkat çekerek, “Bu uygulamalar asla sadece Kürtlere yönelik bir uygulama değildir. Tüm halklara yapılan bir tuzaktır. Kürtleri yalnız bırakmaya çalışıyorlar. Van’da toplumsal muhalefet çok iyi bir sınav verdi. Hakkari için de aynı dayanışmayı bekliyoruz. Bu uygulamalara sessiz kalınırsa, İzmir’e de kayyım atayabilirler.

‘TÜRKİYE’NİN BATISINA MESAJ VERİLİYOR’

Koçyiğit, Kürdün seçme ve seçilme hakkını gasp edildiğini söyleyerek, “Demokratikleşmeye siyasetini tasfiye etmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin batısına Kürt sakıncalı mesajı veriyorlar” dedi. Hakkari’nin bütün anti demokratik uygulamalara karşı her zaman mücadele eden bir kent olduğunu ve bu kentin de stratejik öneme sahip olduğunu belirten Koçyiğit, “Kürt halkına ‘e biz daha ne yapalım’ duygusunu yerleştirmek istiyorlar. Bizler asla bu hukuksuz uygulamalara sessiz kalmayacağız” dedi.

Öne Çıkanlar