Gülpınar'ın adaylığının ardından Erdoğan, Urfa vekillerini Saray'a çağırdı: 'Gidin çözüm bulun'

Gülpınar'ın adaylığının ardından Erdoğan, Urfa vekillerini Saray'a çağırdı: 'Gidin çözüm bulun'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'den istifa eden Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nden Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından Bekir Bozdağ'ın da aralarında olduğu beş milletvekilini Saray'da toplantıya çağırdı.

Ali GÜZEL


URFA - AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Urfa'da mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ü yeniden aday göstermesinin ardından istifa eden AKP MKYK üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Kasım Gülpınar'ın YRP'den Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması Urfa'da dengeleri değiştirdi. Artı Gerçek'in ulaştığı bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam partisinin Urfa milletvekillerini Saray'da toplantıya çağırdı. Toplantıya Bekir Bozdağ'ın da aralarında olduğu beş milletvekili katıldı.Gülpınar'ın durumunu soran Erdoğan'ın milletvekillerine, "Gidin bir çözüm bulun" dediği belirtildi. Erdoğan'ın Gülpınar'ın YRP'den aday olması nedeniyle öfkeli olduğu ifade edildi.

AKP İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLAMADI

Kulislerde, AKP'nin birçok ilçede mevcut belediye başkanlarıyla devam etme kararı aldığı konuşuluyordu. Ancak Gülpınar'ın YRP'den büyükşehir belediye başkanlığına aday olmasının ardından AKP ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasını geciktirdi. AKP'nin ilçe adayları için yeniden değerlendirmeye gittiği belirtildi.

Kasım Gülpınar, Tayyip Erdoğan ile

ÇİFTÇİ DE YRP'YE KATILACAK İDDİASI

Adaylık beklentisi olduğu söylenen önceki dönem Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin adaylık verilmemesi durumunda Gülpınar gibi Yeniden Refah Partisi'ne geçerek AKP'ye karşı Karaköprü Belediye Başkan adayı olacağı iddia ediliyor. Çiftçi, 31 Mart seçimlerinde Urfa Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için de başvuru yapmıştı.

AYHAN VE ÖZYAVUZ DA YRP'DEN ADAY OLABİLİR

Önceki dönem Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve önceki dönem Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un da AKP'ye karşı Yeniden Refah Partisinden aday gösterilebilecekleri konuşuluyor. Adaylık için ismi geçen Mehmet Özyavuz, aynı zamanda Harran Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın önümüzdeki yerel seçimlerde adayı olan Mahmut Özyavuz'un akrabası.

Öne Çıkanlar