Hakan Fidan ve Blinken görüşmesi 2 buçuk saat sürdü

Dışişleri Bakanı Fidan ve mevkidaşı Blinken, Ankara'da bir araya geldi. Görüşme 2 buçuk saat sürdü. Blinken, Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıldı.

Artı Gerçek - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün akşam saatlerinde Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Fidan ve Blinken Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmeden önce basına görüntü verdi.

Ardından iki bakanın görüşmesi başladı.

Blinken, 2 buçuk saat süren görüşme sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıldı.

BLINKEN'IN GÖRÜŞMELERİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'ye gelmeden önce Orta Doğu turu çerçevesinde önce İsrail'in başkenti Tel Aviv'i ziyaret etmişti.

Blinken ardından Ürdün'ün başkenti Amman'da, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dışişleri bakanlarıyla İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda görüşmüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, daha sonra "sürpriz" bir ziyaret gerçekleştirdiği Batı Şeria'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmişti.

Batı Şeria'nın ardından Kıbrıs'a giderek Güney Kıbrıs lideri Nikos Hristodulidis ile görüşen Blinken, buradan Irak'ın başkenti Bağdat'a gitmiş, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile Gazze'deki gelişmeleri ele almıştı.

Blinken'ın, Ankara'nın ardından Tokyo, Seul ve Yeni Delhi'yi ziyaret etmesi bekleniyor. (AA)

Öne Çıkanlar