İmamoğlu'ndan duruşma sonrası ilk açıklama: Beraat beklerdim, yargıya güvenmek istiyorum

İmamoğlu'ndan duruşma sonrası ilk açıklama: Beraat beklerdim, yargıya güvenmek istiyorum
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret davasının ertelenmesinin adından konuştu. Davada beraat beklediğini belirten İmamoğlu "Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum" dedi.

Artı Gerçek - YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası bugün görüldü. Savcının İmamoğlu hakkında en üst sınır olan 4 yıl 1 aya kadar hapsi cezası ve siyasi yasak istediği dava 14 Aralık'a ertelendi.

İBB Başkanı İmamoğlu, duruşmanın ardından yaptığı basın açıklaması ile kararı değerlendirdi.

Duruşmada hakimin, suçlama konusu olan sözlerinin Yüksek Seçim Kurulu üyeleri değil de İçişleri bakanı Süleyman Soylu olduğuna yönelik sözlerini hatırlattı. İmamoğlu, "Israrlı bir biçimde hâkim, sözlerimin muhatabının Sayın Bakan olduğunu dile getirmiştir. Bu ısrarlı tarife rağmen, savcının en üst düzeyden mütalaa bildirmesi üzücüdür." dedi.

'BERAAT VEKLERDİM, YARGIYA GÜVENMEK İSTİYORUM'

İBB Başkanı davada beraat beklediğini de vurguladı ve şöyle konuştu:

"En fazla umudu, ümidi gelecek adına güzel ülkemin güzel insanlarında görüyorum. Bu adaletsiz ve hukuksuz uygulamaların olduğu günleri aşacağız. Bugün beraat verilsin diye beklediğim bir ortamda dava ertelenmiştir. Süreci takip edeceğiz, hukukçularımızla takip edeceğiz, umut ederim ki, ben yüce Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum."

Öne Çıkanlar