HDP: Kürtlere yönelik ırkçı saldırıların normalleşmesine izin vermeyeceğiz

HDP: Kürtlere yönelik ırkçı saldırıların normalleşmesine izin vermeyeceğiz
'Afyon’da genç bir Kürt işçinin hayatını kaybetmesinin sebebi, AKP-MHP iktidarının nefret söyleminden vazgeçmemesi, bu konudaki sayısız uyarımızı dikkate almamasıdır.'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Afyon'da Kürt işçilere yönelik silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İktidarın politikaları ve söylemleri ırkçı saldırıların artmasına neden oluyor" dedi. Açıklamada, Kürtlere yönelik ırkçı saldırıların normalleşmesine izin verilmeyeceği vurgulandı.

Sakarya'nın ardından Afyonkarahisar'da da Kürt işçiler saldırıya uğradı. Silahlı saldırıda bir işçi hayatını kaybederken, iki işçi yaralandı. Valilik, saldırıyı yalanlayarak olayı haberleştiren siteleri hedef aldı. HDP MYK tarafından yapılan açıklamada, "Saldırının takipçisi olacağız" denildi.

"Afyon’da genç bir Kürt işçinin hayatını kaybetmesinin sebebi, AKP-MHP iktidarının nefret söyleminden vazgeçmemesi, bu konudaki sayısız uyarımızı dikkate almamasıdır" diyen HDP, Kürtlere dönük ırkçı saldırılarda bulunanların ceza almamasının normalleştirilmeyeceklerini vurguladı.

'İKTİDARIN CEZASIZLIK POLİTİKASININ BİR SONUCUDUR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sakarya’da Kürt işçilerin saldırıya uğramasının ve linç edilmesinin üzerinden daha 1 ay bile geçmeden, bu kez Afyon’da ırkçı bir saldırı yaşandı. Kentte inşaat işinde çalışan Kürt işçilere ateş açıldı. İnşaat işçisi Özkan T., bu saldırı sonucunda hayatını kaybetti, Fırat T. ve Emrah Ö. ise yaralandı. 

Hayatını kaybeden Özkan T.’ye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır; yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. 

İktidarın Kürt halkına yönelik düşmanca iç-dış politikası ve söylemi, toplumda linç kültürünü besleyen anlayışı, bugün ortaya çıkan bu tabloyu da yaratmaktadır. Afyon’da genç bir Kürt işçinin hayatını kaybetmesinin sebebi, AKP-MHP iktidarının nefret söyleminden vazgeçmemesi, bu konudaki sayısız uyarımızı dikkate almamasıdır. Kürtlerin uğradıkları ırkçı saldırılar, iktidarın cezasızlık politikasının da bir sonucudur. 

Afyon’daki ırkçı cinayetin takipçisi olacağız. Kürtlere yönelik ırkçı saldırılarda bulunanların hiçbir ceza almamalarının normalleşmesine izin vermeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar