HDP’nin KYK borçlarının silinmesi teklifi reddedildi

HDP’nin KYK borçlarının silinmesi teklifi reddedildi
AKP’nin sunduğu önergeyle ‘vergi yapılandırması’na ilişkin maddeler torba kanuna eklenirken, HDP’nin sunduğu 4 önerge reddedildi.

ARTI GERÇEK- İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Torba kanun olarak getirilen teklif, esnek çalışmanın yaygınlaştırılması, kıdem tazminatının kaldırılması, İşsizlik Fonu’nun amacı dışında kullanılması ve kurumlar vergisi oranının düşürülmesi gibi kritik düzenlemeler içeriyor. 

AKP milletvekillerinin önergesiyle torba kanun teklifine "vergi yapılandırması"na ilişkin maddeler de eklendi. 

HDP’NİN ÖNERGELERİ REDDEDİLDİ

HDP de komisyona 4 önerge sundu. Önergeye göre, İşsizlik Fonu’ndan yararlanma koşulları kolaylaştırılıyor. Fondan yararlanma koşulları arasında sayılan 120 gün çalışmış olma zorunluluğu 30 güne düşürülüyor. 

HDP, gençlerin katkı ve öğrenim kredisi borçlarının tamamının ve bir defaya mahsus olmak üzere sulama birliklerine üye çiftçilerin borç faizlerinin silinmesini de teklif etti. 

Bir diğer önerge ise Covid-19 önlemleri kapsamında kamu bankaları aracılığıyla ilk 6 ay geri ödemesiz verilmiş olan "bireysel temel ihtiyaç" ve "işletme" kredilerinin geri ödeme başlangıç tarihinin 6 ay daha ötelenmesini öngörüyor.
Ancak HDP’nin verdiği bu 4 önerge AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Öne Çıkanlar