HEDEP'li Düşünmez: Cezaevlerindeki direnişi selamlıyorum

HEDEP'li Düşünmez: Cezaevlerindeki direnişi selamlıyorum
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan açlık grevine dikkat çeken HEDEP Milletvekilli Onur Düşünmez, “Cezaevlerinde başlatılan direnişi selamlıyorum” dedi.

Artı Gerçek - Meclis Genel Kurulu’nda bir dakikalık bölümde söz alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Hakkari Milletvekilli Onur Düşünmez, 25 yıldır İmralı Adası’nda bulunan F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik hücrede ağır tecrit altında tutulan ve son 33 aydır ise kendisinden haber alınması engellenen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekti.

‘ÇÖZÜMSÜZLÜKTE ISRAR’

Düşünmez, Öcalan'ın ağır tecrit koşulları altında tutulduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Sayın Abdullah Öcalan’dan otuz üç aydır haber alınamıyor. Abdullah Öcalan ve İmralı’da tutulan Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım, Veysi Aktaş’ın aile ve avukat görüşme başvuruları disiplin cezaları öne sürülerek engelleniyor, üç yıldır devam eden mutlak iletişimsizlik hâli devam ettiriliyor. Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrar eden bu uygulamalar ne hukuki ne vicdani ne de ahlakidir.”

‘DİRENİŞİ SELAMLIYORUM’

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” şiarıyla başlatılan kampanyaya da dikkat çeken Düşünmez, bu kapsamda 27 Kasım’da başlatılan süreli dönüşümlü açlık grevi eylemine dikkat çekti.

Düşünmez, eylemin 9’uncu gününde girdiğini belirterek, “106 cezaevinde devam ettiriliyor, birçok kentte ise açlık grevine destek amaçlı adalet nöbetleri sürüyor. Yıllardır devam eden baskı ve sindirme politikalarının artık son bulması gerekiyor. Cezaevlerinde başlatılan direnişi selamlıyorum” diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar