İl Başkanı 'çocuksu hareketler yapıyorlar' demişti: Eskişehir'de iki AKP ilçe başkanı istifa etti

İl Başkanı 'çocuksu hareketler yapıyorlar' demişti: Eskişehir'de iki AKP ilçe başkanı istifa etti
AKP Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın "çocuksu hareketler yapıyorlar" diyerek hedef aldığı AKP Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın ve Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer görevlerinden istifa etti.

Özge ZAİM


ESKİŞEHİR - AKP Eskişehir İl Teşkilatındaki gerilim çifte istifa getirdi. AKP İl Başkanı Gürhan Albayrak'ın 1 Temmuz'da düzenlediği basın toplantısında parti içi meseleleri medya önünde tartışmakla eleştirerek "Çocuksu hareketler yapıyorlar" diyerek hedef aldığı ve görevden alma sinyali verdiği AKP Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve AKP Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın görevlerinden istifa etti.

'İL BAŞKANI İLE SAĞLIKLI BİR ÇALIŞMA ORTAMIMIZ OLMADI'

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran AKP Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, "Mevcut İl Başkanı ile sağlıklı bir çalışma ve istişare ortamımızın olmaması sebebi ile Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız ile yaptığımız istişareler neticesinde Tepebaşı İlçe Başkanlığı görevimden ayrılarak partimizin bir neferi olarak bu hak davaya Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde hizmet etmeye devam edeceğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim" ifadelerini kullandı.

'GÖRÜŞ AYRILIKLARI YAŞADIK'

AKP Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer de açıklamasında İl Başkanı Albayrak ile görüş ayrılıkları yaşadıklarını vurguladı. Sezer, "20 Mart 2023 tarihinde üstlenmiş olduğum Odunpazarı İlçe Başkanlığı görevimden, İl Başkanımız ile yaşadığımız görüş ve fikir ayrılıklarından dolayı, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız ile yapmış olduğumuz istişare sonucunda bugün itibari ile ayrılmış bulunmaktayım" dedi.

NE OLMUŞTU?

31 Mart Yerel Seçimlerinden iki ay önce görevi devralan AKP Eskişehir İl Başkanı Albayrak ile Tepebaşı ve Odunpazarı ilçe başkanları arasında kriz yaşandığı daha önce kulislere yansımıştı. İlçe başkanları, il başkanı tarafından bayramlaşmaya çağrılmadıklarını açıklamıştı.

1 Temmuz pazartesi günü basın toplantısı düzenleyen AKP İl Başkanı Albayrak da ilçe başkanlarının görevden alınacağı sinyalini vererek, "AK Parti büyük bir ailedir. Her seçim sonrası kendisini yenileyen bir partidir. Kazandığı yerde dahi yeniler. Biz bunlarla ilgili kapsamlı istişaremizi yaptık. Raporlarımızı hazırladık ve gönderdik. Genel merkezimizle olan istişaremiz devam ediyor. Bu noktada bazı ilçe başkanlarımızın yapmış olduğu yöntem doğru bir yöntem değil. Bazı şeyleri medya üzerinden yönetmeye çalıştılar. Bence doğru değil. Çok güzel bir seçim dönemi geçirdik. İlçe başkanlarımızla alakalı bazı program akışında tansiyonun yükseldiği anlar oldu mu, oldu. Çocuksu tavırları ve çocuksu hareketleri kabul etmiyorum" demişti.

Öne Çıkanlar