İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'kaçak villa' ve 'elitizm' yanıtı: Çok seviyesi düşük laflar, muhatap almıyorum

İmamoğlu, Erdoğan’ın Vaniköy'deki villa üzerinden "İstanbul'un çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar" iddiasına, "İnsanların yüzde 90'ı buna inanmaz. Tersini sorun inanırlar" diye yanıt verdi. İmamoğlu, 'elitizm' sözlerine de tepki gösterdi.

Artı Gerçek - İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy semtinde, Boğaz sırtlarında inşaatı süren ve Çevre Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında kriz yaratan villayla ilgili tartışma sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bitlis’te düzenlenen toplu açılış töreninde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak yaptığı "İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar" eleştirilerine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yanıt geldi. İmamoğlu, "Sokağa çıkın, insanların büyük çoğunluğu bu iddialara inanmaz" dedi.

İMAMOĞLU: TERSİNİ SORUN İNANIRLAR

İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bitlis’teki açılış töreni konuşması sırasında “İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar” şeklindeki sözleri soruldu.

İmamoğlu ise “Sokağa çıkın, ‘Sayın Cumhurbaşkanı böyle dedi’ deyin, sokaktaki insanların yüzde 90’nı buna inanmaz. Tersini sorun inanırlar” şeklinde cevapladı.

Erdoğan’ın “Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı” açıklamalarının sorulmasına ise İmamoğlu, “Çok seviyesi düşük laflar. Muhatap almıyorum” ifadelerini kullandı.

'BİRİLERİNİN CEBİNE 85 MİLYAR DOLAR AKTARDILAR'

Ekrem İmamoğlu, törendeki konuşmasında ise, "Zeytinburnu, Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa durduğu yerde duruyor ama oralarda bizim hesabımıza göre kamu alanında arazide konut üreterek ya da birilerinin arazisine ekstra imar vererek birilerinin cebine basit hesapla 85 milyar dolar aktardılar. O 85 milyar dolara bu şehrin bahsettiğimiz bütün kötü yapı stokunu dönüştürür güçlendirir insanlarımızın hayatını teminat altına alırdık. Yazık değil mi?" dedi.

NE OLMUŞTU?

Adnan Oktar'ın 'kozmik villası' olarak bilinen yapıya kaçak olduğu gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri inceleme yapmaya gitmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise, söz konusu villa için geçmişte yapı izni verildiğini ve kendilerine ise yenileme ruhsatı için başvurulduğunu açıklamıştı. İBB, Boğaziçi'ndeki orman içinde bulunan inşaatın 16 Ağustos'ta mühürlendiğini açıklamıştı. Villanın, 2023'te Boris Borisenko tarafından 26 milyon dolara satın alındığı ortaya çıkmıştı. Borisenko'nun, ABD ve AB ambargolu Rus iş insanı Roman Abramoviç'in temsilcisi olduğu ileri sürülüyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis'te Kiler İplik Fabrikası önünde gerçekleştirilen kamu ve özel sektör yatırımlarının toplu açılış töreninde, Vaniköy'deki kaçak villa üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alarak, "Muhalefetin neyin peşinde koştuğunu sizler de görüyorsunuz. Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar" şeklinde eleştiride bulunmuştu.

Erdoğan aynı konuşmada, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılan İmamoğlu ve CHP lideri Özgür Özel'i, "Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler, halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı. Kendi siyasi ikballeri kendi şahsı menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok" diyerek eleştirmişti.

ÖZGÜR ÖZEL'İN ERDOĞAN'A YANITI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Erdoğan'a verdiği yanıtta, "Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda şehirde yalnızca 4 gökdelen vardı, bugün ise bu sayı 265'e ulaştı. İstanbul'un silüetine 261 gökdelen dikildi" ifadelerini kullanmıştı. (ANKA)

Öne Çıkanlar