İstanbul'da kayyıma karşı miting düzenlenecek

İstanbul'da kayyıma karşı miting düzenlenecek
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı miting düzenleyecek. Mitingle ilgili ayrıntılı bilgi yarın basın toplantısıyla açıklanacak.

Artı Gerçek - Hakkari Belediyesi'nin seçilmiş eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın tutuklanıp yerine kayyım atanması birçok ilde protesto edilirken İstanbul'da da İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, "Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin Kayyuma Geçit Vermeyeceğiz" şiarıyla bir miting düzenleyecek.

Mitinge ilişkin ayrıntılı bilgiler, Beyoğlu’nda bulunan Taksim Hill Otel'de yarın gerçekleştirilecek bir basın toplantısıyla duyurulacak.

NE OLMUŞTU?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkâri Belediyesi'ne 3 Haziran’da kayyım atandı ve Hakkâri Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, aynı gün gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı Hakkari Valisi Ali Çelik’in "Belediye Başkan Vekili" olarak atandığını duyurdu.

Akış'ın Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 5 Haziran’da karar çıktı. Mahkeme, Akış hakkında 19 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti. Akış, tutuklanarak Van Cezaevi'ne gönderildi.

Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, mart ayındaki yerel seçimlerde yüzde 48,92, en yakın rakibi AKP’li aday İsmet Ölmez yüzde 46,59 oranında oy almıştı. (MA)

Öne Çıkanlar