İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırıya siyasilerden tepki

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırıya siyasilerden tepki
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırı sonrası siyasilerden de tepkiler geldi. CHP'li isimler saldırıyı kınayarak fail veya faillerin bir an önce yakalanıp cezasını çekmesini talep etti.

Artı Gerçek - İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi. Polis ekipleri binada incelemelerde bulunuyor. Saldırının nefret dilinin, hakaretlerin, "Beni kendinle uğraştırma" tehditlerinin sonucu olduğunu söyleyen İYİ Partili Kavuncu, "Her şeye rağmen yılmayacağız" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu da sosyal medya paylaşımlarıyla İYİ Parti ile dayanışma mesajı verdiler. Kaçan saldırgan ya da saldırganlar aranırken İYİ Parti lideri Akşener saldırıya uğrayan parti binasına gidiyor.

SİYASİLERDEN SERT TEPKİLER

İYİ Parti il binasına yönelik gerçekleşen silahlı saldırının ardından siyasiler de sosyal medyadan tepkisini dile getirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akşener'i hedef alan sözlerini hatırlatarak "Anadolu'da imam ve cemaat ile ilgili veciz bir ifade vardır! Bu ülkenin, daha doğrusu sadece kendisine oy veren kitlelerin Cumhurbaşkanı olan Erdoğan tehdit ederse, bir meczup da çıkıp kurşun sıkar! Biz sadece yolsuzluk ve hukuksuzlukla değil sorumsuzlukla da mücadele ediyoruz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Korkutamazsınız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı lanetliyorum. Sn. Meral Akşener başta olmak üzere tüm İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karanlık elleriyle ülkemizi karıştırmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Saldırıyı yapanlar da arkasında olanlar da elbet ortaya çıkar. Siyaset ortamını geren, saldırılar düzenleyen, provokasyonları artıranlar baharın gelişini durduramayacak" ifadelerine yer verdi.

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık da daha önce kendisine yönelik yapılan saldırıyı hatırlatarak "Silahlı saldırıların ardı arkası kesilmeyecek. 5 ay önce şahsıma düzenlenen saldırıdan sonra ne silah ruhsatı nede koruma taleplerim karşılanmadı. Bugün il binamıza yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Her gün tehdit almama rağmen gerekli güvenliği sağlamayan İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Emniyet'tir" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Fail ya da faillerin hukuk önünde hesap vermesini bekliyoruz. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "İYİ Parti İstanbul il başkanlığına yönelik silahlı saldırıyı kınıyor, ittifak ortağımız İYİ Parti'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 14 Mayıs'ta, tehditlerden ve saldırılardan medet umanlar yenilecek, biz kazanacağız!" dedi.

AKP'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı kınıyor, Genel Başkan Sayın Meral Akşener'in şahsında tüm İYİ Parti ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Seçimin yaklaştığı bugünlerde belirli odaklarca kasıtlı olarak yapılması muhtemel provokasyonlara ve kışkırtmalara karşı tüm siyasileri ve vatandaşlarımızı itidale davet ediyorum. Seçim propaganda sürecinin ve seçimin sağlıklı bir şekilde son bulmasını ve her seçimde olduğu gibi sonunda kazananın millet iradesi ve aziz milletimiz olmasını temenni ediyorum."

İYİ Parti'ye yönelik saldırıları birçok yurttaş da sosyal medya hesabından kınadı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar