İYİ Parti'de bir istifa daha: AKP'ye geçen Hatipoğlu'na yakın isimlerden Yüksel Alem istifa etti

İYİ Parti'de bir istifa daha: AKP'ye geçen Hatipoğlu'na yakın isimlerden Yüksel Alem istifa etti
Eskişehir'de İYİ Parti Üst Kurul Delegelerinden Yüksel Alem partisinden istifa etti. Alem, İYİ Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için Melih Aydın'ı aday göstermesinin kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Özge ZAİM


ESKİŞEHİR - İYİ Parti Eskişehir İl Teşkilatında istifalara bir yenisi eklendi. Daha önce Seçim İşleri Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde de bulunan Üst Kurul Delegesi Yüksel Alem istifa ettiğini duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Alem, İYİ Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için Melih Aydın'ı aday göstermesinin kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Alem, "Yaklaşan 2024 Yerel Seçimleri öncesinde parti genel merkezinin, hiçbir şekilde il ve ilçe teşkilatlarımızla istişare etmeden açıkladığı Büyükşehir Belediye Başkan adayı, bizlerde tam bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Parti yönetiminin tepeden inme aldığı bu karar, bizler için hem yıllardır verdiğimiz büyük emeklerin heba olduğu hem de İYİ Parti'de bizlerin söz hakkının olmadığı anlamınagelmektedir. Tüm bu nedenler ışığında İYİ Parti'den istifa ettiğimi büyük Türk milleti ve siz değerli hemşerilerimle paylaşıyorum" dedi.

HATİPOĞLU'NA YAKIN İSİMLERDEN

Eski İYİ Parti İl Başkanı ve Odupazarı Belediye Başkan adayı Emine Edizgil ile arası bozuk olan Yüksel Alem, İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'na yakın isimlerden. Yüksel Alem'in de AKP'ye katılacağı bir süre önce kulislerde konuşulmuştu.

HATİPOĞLU 'GEÇİŞLER SÜRECEK' DEMİŞTİ

AKP Eskişehir İl Başkanlığında dün (20 Kasım) düzenlenen toplantıda konuşan Nebi Hatipoğlu, "Benim istifamdan sonra İYİ Parti’de benimle yol almak isteyen arkadaşlarım oldu. Sayıları 500’ün üzerinde. Ayrılanlar oldu, benimle yol yürümek isteyip ayrılacaklar da olacak. Önümüzdeki günlerde AK Parti’mize katılımlar olacak" demişti.

Öne Çıkanlar