İYİ Parti'de üst düzey istifa: Bülent Gürsoy Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı

İYİ Parti'de üst düzey istifa: Bülent Gürsoy Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı
Meral Akşener'in açıklamalarının ardından istifa ettiğini açıklayan İYİ Parti'nin önceki dönem Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Gürsoy, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini duyurdu.

Artı Gerçek - İYİ Parti'nin Ortadoğu Politikaları Başkan Danışmanı ve önceki dönem Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Gürsoy, parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada; Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini söyledi.

‘SİYASİ TEAMÜLLERE AYKIRI YAKLAŞIMLAR’

İYİ Parti’deki görevinden istifa ettiğini açıklayan Gürsoy sosyal medya hesabından “çayı koy yeniden başlıyoruz” notuyla Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaştı.
AKP iktidarını geriletme mücadelesine destek vermek için kuruluşundan beri İYİ Parti içerisinde olduğunu belirten Gürsoy, başlangıçta Yüksek İstişare Kurulu üyeliği, sonrasında da iki dönem GİK üyeliği, hali hazırda Ortadoğu Politikaları Başkanlığı Danışmanlığı görevini sürdürdüğü İYİ Parti'den, istifa etti.

Gürsoy’un açıklamasının devamı şöyle:

“Tarihi bir süreçte, Türkiye'nin aydınlık geleceği açısından kritik önem taşıyan bir seçim öncesinde toplumun umutlarını yok eden bir kararla, fiilen; Millet İttifakı'nın dağıtılması ve 6'lı Masanın bozulması kararı verilmesi, bu kararın hangi arka planla, hangi aktörler ve etkenlerle verildiğinin tarafımca anlaşılamaması, son 2 yılı aşkın süreçte kaynağı ve sebebi çözümlenemeyen kararlar alınması, popülerlik kavramı peşinden koşularak oyun bozmak üzerine iki belediye başkanının siyasi teamüllere aykırı yaklaşımlarla peşinden koşulması ve/veya ayartılmaya çalışılması, sonuçta da yıllardır verilen mücadelenin seçime aylar kalan bir süreçte heba edilmesi nedeniyle, istifa ediyorum.

AKP'nin geriletilmesi mücadelesinde bugüne kadarki süreçlerin başlatılması ve sürdürülmesi konusunda önemli başarılar göstermiş olan, önümüzdeki süreçteki toplumsal ihtiyaçların yönetimsel olarak karşılanması konusunda mevcut aktörler içerisinde en yetkin isim olduğunu düşündüğüm sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyorum. Saygılarımla bilgilerinize sunarım."

AKŞENER MASAYI DAĞITTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu topladı.

Yaklaşık 1,5 saat süren kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunan Akşener, İYİ Parti dışındaki Millet İttifakı bileşenlerinin tamamının cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu önerdiğini aktardı.

Akşener, "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" dedi. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: BÜTÜN TAŞLAR YERİNE OTURACAK

Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir" dedi.

Akşener'in açıklamarının ardından yorumu sorulan Kılıçdaroğlu, "Hiç merak etmeyin büyün taşlar yerine oturacak" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar