Kafancıoğlu'ndan Soylu'ya 'terör' yanıtı: Kimin ne dediği değil, hep birlikte ne yaptığımız önemli

Kafancıoğlu'ndan Soylu'ya 'terör' yanıtı: Kimin ne dediği değil, hep birlikte ne yaptığımız önemli
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kafancıoğlu, İBB'de çalışan alınan 1668 kişi veya yakını için 'terör' suçlamasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi: Kimin ne dediği değil, hep birlikte ne yaptığımız önemli.

Artı Gerçek - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kafancıoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terörle bağlantısı var” iddiasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi.

Kaftancıoğlu, “31 Mart seçimleri öncesinde neredeyse bütün Büyükçekmece halkı, seçmeni terörist ilan edilecekti… Ne oldu? Bu ferasetine güvendiğimiz halkımız bunun cevabını verdi… Ben, İstanbul halkının ve Türkiye'nin yapılacak olan ilk seçimde ‘Güle güle’ diyeceğine o kadar inanıyorum ve o kadar biliyorum ki… Birileri algılar oluşturmaya devam etsin, emekçilere ‘Terörist’ desin, bizlere ‘Terörist’ desin. Kimin ne dediği değil, hep birlikte ne yaptığımız önemli” dedi.

Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği’nin (EMARÇEB) düzenlediği “Enerjide Yol Ayrımı” konulu çalıştayda konuşan Kaftancıoğlu şunları söyledi:

'SİYASET, BUGÜNDEN İLERİYİ PLANLAMAK İÇİN YAPILIR': Siyaset niye yapılır? İster genelde ister yerelde siyaset, yaşam tarzına bakmadan, kim olduğuna bakmadan, inancına bakmadan vatandaşa hizmet etmek için yapılır. Siyaset, sadece bugünü değil doğayı, çevreyi, sadece çocuklarınızı değil bugünden birkaç kuşak ileriyi planlamak ve bugünden gerekeni yapmak için yapılır.

'NEREDEYSE BÜTÜN BÜYÜKÇEKMECE TERÖRİST İLAN EDİLECEKTİ': İşte tam da bu nedenle siyaset yaparken boş bakanların ya da fotoğraf çekmeye meraklıların ne dediği değil… Çok uzağa gitmeye gerek yok, hatırlayacaksınız 31 Mart seçimleri öncesinde neredeyse bütün Büyükçekmece halkı, seçmeni terörist ilan edilecekti. İstanbul’da bir şeyler oluyor ama ne olduğunu kimseler anlayamıyordu. Her gün birimiz, vatandaşa hizmet etmek için çalışan, uğraşan birimiz, alfabenin 29 harfiyle neredeyse terörist ilan ediliyordu.

'İSTANBUL HALKI CEVABINI VERDİ': Ne oldu? Bu ferasetine güvendiğimiz halkımız bunun cevabını verdi. O yüzden onların ne dediği değil, bugün bir pazar günü sizin, bizlerin hep birlikte ne yaptığı kıymetli. İstanbul belediye başkanlarımız, burada bulunan belediye başkanlarımız, hepinizin şahsında tüm Türkiye'deki belediye başkanlığımıza, halkın hakkı ve hakikatin yanında olup bütün engellemelere rağmen sadece bunları değil geleceği de düşünerek çalıştığınız için hepinize çok çok teşekkür ederim.

'AZ KALDI': Bugünkü çalıştayı hepiniz gibi ben de çok önemsiyorum. Çünkü bu çalıştaydan çıkacak sonuçlar ve bunun devamında yapılacak çalışmalarla artık siyasetin birilerini zengin etmek için değil, oturulan saraylarda kupon arazilere bakıp oralara bina dikmek için değil, siyasetin olmayanın toplumda ortak acısını, yokluğunu paylaşıp olanı eşit paylaşmak ve geleceği kurtarmak için yapılacağını gösterebilmemize, hepimizin inancı ve sayesinde az kaldı.

'İLK SEÇİMDE HALKIN GÜLE GÜLE DİYECEĞİNE İNANIYORUM': Ben, İstanbul halkının ve Türkiye'nin yapılacak olan ilk seçimde ‘Güle güle’ diyeceğine o kadar inanıyorum ve o kadar biliyorum ki... İstanbul'da yakında 3 milyonuncu haneyi ziyaret edeceğiz. Ve bu 3 milyon hanede neyi görüyoruz biliyor musunuz? Siyasetin hiçbir kurumuna ulaşamayan ve devletin ne yazık ki içi boşaltılmış kurumlarında muhatap bulamayan vatandaşlarımız, İstanbul'un hangi ilçesinde olursa olsun bu karanlık günlerinde, bu yokluğunda, bu yoksulluğunda yine halkın belediyelerini, CHP’nin belediyelerini kendilerine yakın hissediyorlar.

'KİMİN NE DEDİĞİ DEĞİL, HEP BİRLİKTE NE YAPTIĞIMIZ ÖNEMLİ': Birileri algılar oluşturmaya devam etsin, emekçilere ‘Terörist’ desin, bizlere ‘Terörist’ desin. Kimin ne dediği değil, hep birlikte ne yaptığımız önemli. Ne mutlu ki vatandaşlarımız bunu görüyor. Bu inançla hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” (ANKA)

Öne Çıkanlar