Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu görüşecek: CHP MYK'de neler konuşulacak?

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu görüşecek: CHP MYK'de neler konuşulacak?
CHP’de kritik MYK toplantısı başladı. Kılıçdaroğlu'nun, ikinci turdaki 28 Mayıs seçiminden bir gün sonra 'değişim' mesajı veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bugün 17.30 sularında görüşmesi bekleniyor.

Seda TAŞKIN


ANKARA - İkinci tur seçimlerinin kaybedilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ilk Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını gerçekleştiriyor. Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında bir araya gelen toplantı saat 13.00’te partinin genel merkezinde başladı. Edindiğimiz bilgiye göre bu toplantıda MYK üyeleri istifa dilekçelerini Kılıçdaroğlu’na sunacak. İstifalara ilişkin son kararı Kılıçdaroğlu verecek.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ikinci turdaki 28 Mayıs seçiminden bir gün sonra 'değişim' mesajı veren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bugün görüşmesi bekleniyor. Edindiğimiz bilgiye göre, partisinin karar organları olan MYK ve Parti Meclisi (PM) toplantılarıyla seçim değerlendirmelerine başlayacak olan Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun bugün 17.30 sularında CHP MYK toplantısından sonra CHP Genel Merkezi'nde bir araya geleceği öğrenildi.

MYK ÜYELERİ İSTİFASINI SUNACAK, KILIÇDAROĞLU KARAR VERECEK

Artı Gerçek’e konuşan üst düzey bir parti bu istifaların bir nezaket gereği sunulduğunu belirterek “Başarısız geçen bir seçimin ardından MYK üyeleri nezaketen istifa dilekçesini sunar. Biz de bu toplantıda istifa dilekçelerimizi sunacağız ve genel başkanımız kararını verecek” açıklamasını yaptı.

MYK toplantısında sadece istifalar gündeme gelmeyecek. Yapılan MYK toplantısında seçimlere ilişkin değerlendirmeler de yapılacak, bundan sonraki sürece ilişkin tartışmalar da MYK gündemlerinden biri olacak.

İkinci tur seçiminin kaybedilmesinin ardından CHP’de sık sık gündeme gelen konulardan bir tanesini de 'değişim' vurgusu oluşturuyor. Kulislerden konuşulana göre bu kapsamda partilerin vitrini olarak adlandırılan MYK’da bu kapsamda bir değişim yaşanabilir.

PARTİNİN YOL HARİTASI İÇİN 3 ÖNEMLİ TOPLANTI

Partinin gerçekleştireceği üç toplantı CHP’nin yol haritasını şekillendirmesi açısından önemli. Bugün gerçekleştireceği MYK toplantısı, yine cumartesi günü yapılması beklenen PM toplantısı ve haftaya yapılması beklenen il başkanları toplantısının ardından CHP, bundan sonraki yol haritasını da şekillendirmiş olacak.

ÖZEL’İN GRUP BAŞKANLIĞI’NA GETİRİLMESİ BEKLENİYOR

Partide gündeme konulardan bir tanesini de grup başkanvekilliği seçimi oluşturuyor. Edindiğimiz bilgiye göre cumartesi günü yapılması beklenen grup başkanvekili seçimlerinde Engin Altay’ın yeni dönem için aday olmayacağı söylenirken, Engin Özkoç da milletvekili olmadığı için başkanvekilliği yapamayacak. Edindiğimiz bilgiye göre Özgür Özel’in yeni dönemde grup Başkanlığı’na getirilmesi bekleniyor.

MYK ÖNCESİ KAFTANCIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun MYK toplantısı öncesinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Görüşmenin seçimlere ilişkin olduğu tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar