Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Bekçilik görevi ona verilmiş

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Bekçilik görevi ona verilmiş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın 'ekonomik reform' açıklamasını eleştirdi.

İktidara yönelik eleştirilerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli için, "Çok sık eleştiriyor CHP'yi, ona o görev verilmiş çünkü. Bekçilik görevi yaptığı için o görev verilmiş" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'ekonomi reformu' açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, "'Ekonomide reform yapacağız diyor' Sayın Erdoğan. 'Gerekirse acı reçeteyi milletin önüne koyacağız' diyor. Soru şu: 18 yıldır ne yaptın arkadaş? Ne oldu da 18 yılın sonunda milletin önüne acı reçeteyi koyuyorsun? Ne istediysen yaptın kardeşim" diye konuştu.

Bugünkü grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nu hedef alan MHP Gene Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Çok sık eleştiriyor CHP'yi, ona o görev verilmiş çünkü. Bekçilik görevi yaptığı için o görev verilmiş" dedi.

    

'MİLLETİN HAYRINAYSA EVET DİYECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Bir hukuk buhranı ve ekonomik buhran var. Her ortamda ve her yerde şunu söyledim. Bir sorunu çözecekseniz ve o çözüm milletin hayrınaysa CHP olarak biz el kaldırarak 'evet' diyeceğiz. Fakat ısrarla söylemde kalan sözler var. Gerçeğe dönüşmüyor, yasaya dönüşmüyor, kararnameye dönüşmüyor.

- Devlet, vatandaşları arasında ayrım yapmaz. Bendensen hizmet veririm, benden değilsen hizmet vermem anlayışı demokrasilerde ve insan haklarında olmaz. Ekonomide ya da hukukta reform yapacaksan nasıl yapacağını anlatacaksın.

'MİLLET PERİŞAN HALDE'

- Sorunu çözemiyorlar çünkü kapasiteleri yok, liyakatli elemanları yok. Biz çözeceğiz, kararlılıkla çözeceğiz. Bizim çözme konusunda bilgi ve birikimimiz var. Kimseye veremeyecek bir hesabımız yok. Kimse bizi mal varlığımız ile tehdit edemez. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimden en yaşlısına kadar herkesin sorunlarını çözeceğiz.

- Gerçekten millet perişan halde. Ama saraylarda oturanlar bu gerçeği göremiyorlar. Görmek istemiyorlar, duymak istemiyorlar, pembe hayaller peşindeler. Daha 15 gün önce 'ekonomi pik yapıyor' diyenler şimdi 'acı reçete vereceğiz' diyenler değil mi? Ekonomi pik yapıyor lafı doğru mu? Bazıları için doğru.

'EKONOMİ PİK DEĞİL, DİP YAPTI'

- Kimler için doğru söyleyeyim. Dolarla ihale alanlar için doğru, dolarla devlete borç verenler için doğru. Bunlar kendini biz yerli ve milliyiz diye tanıtıyorlar değil mi? Bunu diyenler dolarla borçlanma konusunda tahvil çıkarırlar mı? Kendi parana güvenmiyorsun, kendi vatandaşına dolarla borç ver diyorsun. Bu sözüm sarayın bekçiliğini yapanlar için de geçerli. Dolarla mevduat hesabı olanlar için de ekonomi pik yapıyor. Dolar arttıkça onlar da rahatlar. Dolarla hazine garantisi alanlar için de ekonomi pik yaptı. Yandaş ve tefeciler için ekonomi mükemmel. Ama işçi için, dul için, emekçi için ekonomi ne yaptı? Pik değil dip yaptı. Dövizdeki artış her şeye yansıdı. Sudan peynire kadar her şeye zam geldi.

- Ekonomide reform yapacağız diyor Sayın Erdoğan. Gerekirse acı reçeteyi milletin önüne koyacağız diyor. Soru şu: 18 yıldır ne yaptın arkadaş? Ne oldu da 18 yılın sonunda milletin önüne acı reçeteyi koyuyorsun? Ne istediysen yaptın kardeşim. El kaldır deyince blok halde el kaldırıyorlar. Hiçkimse çıkıp sana "bu yanlıştır" deme cesaretine bile sahip değil. O zaman 18 yılda ne istediysen yaptın kardeşim. Sarayda israfa devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar