Kılıçdaroğlu'ndan 'ayakta karşılama' tepkisi: Yalnızca halk için ayağa kalkarız

Kılıçdaroğlu'ndan 'ayakta karşılama' tepkisi: Yalnızca halk için ayağa kalkarız
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Meclis Genel Kurulu'na girişi sırasında CHP’li milletvekillerin ayağa kalkmalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız" dedi.

Artı Gerçek- CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda 28'inci Dönem 3'üncü Yasama Yılı açılışında, CHP’li milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis Genel Kurulu'na girişi sırasında ayağa kalkmaları ile ilgili eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız; yoksulluğa mahkum edilen emekliler için, yatağa aç giren çocuklar için ayağa kalkarız” dedi.

'CHP, ONUN YAPTIĞI HUKUKSUZLUKLARIN NOTERİ DEĞİLDİR'

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

“Devlet tehlikede ise kurtarmak yine en başta Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevidir. Her mikrofon gördüğünde partimize ve muhalefete hakaret eden zat anlamalıdır ki, cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Yeminini ‘namusu ve şerefi’ üzerine gerçekleştirmiştir. Fakat yeminine sadık kalmamış, toplumun kutsal değerleri ile adeta dalga geçmiştir. Bugün ortada ne tarafsız bir cumhurbaşkanı görebiliyoruz ne de yeminine sadık birisi.

CHP, onun yaptığı hukuksuzlukların noteri değildir ve olmayacaktır da. Biz, anayasayı tanımayanlara, Meclis’in meşruiyetine gölge düşürenlere saygı duymayız. Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız; yoksulluğa mahkum edilen emekliler için, yatağa aç giren çocuklar için ayağa kalkarız. Hakları gasp edilen KHK’lılar için, cezaevinde iradesine ipotek konulan Hatay halkı için ayağa kalkarız.

Milletten çalınan 128 milyar doların hesabını sormak için, yine milleti soyan 5’li çeteye dur demek için ayağa kalkarız. Halka, anayasaya, rejime saygısı olmayan kimse bizden saygı beklemesin. Bugün, yurtsever ve milletperver duruşlarıyla partimizi gururlandıran bütün milletvekillerini saygıyla selamlıyorum.” (DHA)

Öne Çıkanlar