Kılıçdaroğlu'ndan borsa uyarısı: Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar

Kılıçdaroğlu'ndan borsa uyarısı: Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, borsada belli aracı kurumlar üzerinden değeri şişirilen şirketler eliyle küçük yatırımcıların tuzağa çekildiği uyarısında bulundu. CHP lideri "Uyarıyorum, küçük yatırımcıları soymaya hazırlanıyorlar" dedi.

Artı Gerçek - Yüksek dalgalanmalar nedeniyle borsa ilgi artarken, özellikle küçük yatırımcılar büyük zararlara uğrayabiliyor. Bu konuda bir uyarı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve borsa yönetiminin zamanı gelince hesap vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Bay Kemal onları izliyor. Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak. Sonra 'emir geldi, yaptım' demek yok" dedi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, küçük yatırımcılara ve borsa yönetimine seslenen CHP lideri, şu uyarılarda bulundu:

"Doları baskılamak için gece saatlerinde kamu bankaları birbirine Dolar-TL al sat yapıyorlar. Her şeyleri suç, her şeyleri sahte. Şimdi benzer bir hareketi borsada da görüyoruz.

Belli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerini bilerek şişiriyorlar. Farkında değiller ama Bay Kemal onları izliyor. Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak. Sonra 'emir geldi, yaptım' demek yok. Benden söylemesi.

Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız.

Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar.

SPK ve Borsa yönetimi olup biteni görmüyor mu peki? Görüyor. Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum."

KISITLAMALAR VE YASAKLAR GELMİŞTİ

Borsada kasım ayının ilk haftasından itibaren 21 kişi ve 1 şirkete 'piyasa dolandırıcılığından' 6 ay işlem yasağı getirilmişti. Borsada manipülasyon gerekçesiyle yapılan operasyonda da 5 kişi tutuklanmıştı. Değerinin 19 kat artmasıyla dikkat çeken SASA'ya da borsada yeni kısıtlamalar getirilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar