Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay tepkisi: AYM çıkarın aykırıdır demiş, 'İçeride kalsın' diyorlar, bu mudur demokrasi

Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay tepkisi: AYM çıkarın aykırıdır demiş, 'İçeride kalsın' diyorlar, bu mudur demokrasi
Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında konuştu: Seçilmiş gelmiş, milletvekili olmuş, Yüksek Seçim Kurulu 'Evet' demiş, Anayasa Mahkemesi 'Çıkarın, Anayasa'ya aykırıdır' demiş, 'İçeride kalsın' diyorlar. Bu mudur demokrasi.

Artı Gerçek - CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’da, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde; Demokraside Birlik Vakfı’nın “Türkiye’nin İkinci Yüzyılında Tam Demokrasi Hedefi ve Yeni Anayasadan Beklentiler” başlığı ile düzenlediği panele konuşmacı olarak katıldı.

Burada Anayasa Mahkemesi'nin hakkındaki ikinci hak ihlali kararına rağmen halen tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında şunları söyledi:

'DEMOKRASİ AYNI ZAMANDA BİR HESAP VERME REJİMİDİR'

Anayasa'da 11. madde diyor ki 'Anayasa üstündür, Anayasa'nın bağlayıcılığı vardır.' Sadece hüküm olarak burada, Anayasa'nın hiçbir üstünlüğü kalmamış durumda değil, aynı zamanda isteyen uygular, istemeyen uygulamaz veya istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz. Demokrasi aynı zamanda bir hesap verme rejimidir. Yani siyasi iktidarın kendi toplumuna hesap vermesi gerekir. Eğer hesap veremiyorsa ve biz de bunun hesabını soramıyorsak bu ülkeye mükemmel bir anayasa da getirin bir şey olmaz.

'BU MUDUR DEMOKRASİ?'

Siyasetçi halkına hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul etmelidir. Bırakın hesap vermeyi, parlamentodaki milletvekillerinin soru önergelerine bile cevap vermiyorlar. Seçilmiş gelmiş, milletvekili olmuş, Yüksek Seçim Kurumu 'Evet' demiş, Anayasa Mahkemesi 'Çıkarın, Anayasa'ya aykırıdır' demiş, 'İçeride kalsın' diyorlar. Bu mudur demokrasi?" (ANKA)

Öne Çıkanlar