Kobanê Davası'nın karar duruşması yarın: 'Haksız tutukluluk sona erdirilsin'

Kobanê Davası'nın karar duruşması yarın:  'Haksız tutukluluk sona erdirilsin'
Kobanê Davası'nın yarın görülecek karar duruşması öncesi İHD Antep Şubesi ve DEM Parti Adana İl Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda toplumsal barış ve adaletin gereği olarak tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılması istendi.

ANTEP \ ADANA- Kobanê Davası'nın yarın (16 Mayıs) görülecek karar duruşması öncesi Antep ve Adana'da, toplumsal barış ve adaletin gereği olarak tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi'nde yapılan açıklamaya DEM Parti, DBP, KESK ve Antep 78'liler Meclisi üyeleri katıldı. İHD Antep Şube Sekreteri Zeki Gündüz, Kobanê Davası’nın HDP’yi siyasal alandan uzaklaştırmaya ve kriminalize etmeye yönelik başlayan yargı süreçlerinin en önemli örneği olduğun söyledi.

3f65ceca-ae23-4e41-8fc3-a740183e427d.jpg

Gürbüz, şöyle konuştu:

"Türkiye’de özelikle son dokuz yıldır sertleşen siyasi atmosferin sona ermesi konusunda farklı siyasi çevrelerden bir talep dillendirilmiştir. Demokrasi, insan hakları ve kişi özgürlüklerinin güvence altında olmadığı bir ülkede toplumsal barışı yaratmak mümkün değildir. Bu nedenle Türkiye’de devam eden silahlı çatışma ve şiddet ortamını sona erdirecek politikaların üretilerek hayata geçirilmesinin en temel ihtiyaç olduğundan hareketle 16 Mayıs'ta verilecek karar ile Kobanê Davasında kapsamında yargılananların tümünün haksız tutukluluklarının sona erdirilmesinin toplumsal barış, adalet ve hukukun gereği olduğunu ifade etmek istiyoruz."

'HUKUK ASKIYA ALINDI'

DEM Parti Adana İl Örgütü de İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Partililer, Kobanê Davasında tutuklu olan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel, Ayla Akat Ata, Günay Kubilay'ın fotoğraflarını taşıdı.

55d2f98b-dc73-4f01-abb4-f871a45e7433.jpg

DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, şunları söyledi:

"Hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu dava üzerinden partimiz hedef alınarak AİHM başta olmak üzere ulusal ve uluslararası hukuk askıya alındı. Yalan ve kumpas üzerine kurulu bu davanın karar duruşması 16 Mayıs 2024'te Ankara Sincan Cezaevi Kampüsünde görülecektir. 'Kumpaslara karşı demokratik siyaseti savunuyoruz' şiarıyla bütün demokratik kitleleri bu davayı sahiplenmeye çağırıyoruz." (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar