Koçyiğit: 'Kadın katliamlarında sıfır tolerans' deniliyor patır patır öldürülüyoruz

Koçyiğit: 'Kadın katliamlarında sıfır tolerans' deniliyor patır patır öldürülüyoruz
AKP’li Tuba Vural Çokal’ın "kadın katliamında sıfır tolerans" ifadelerine tepki gösteren DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "'Şiddette sıfır tolerans' deniliyor patır patır öldürülüyoruz, yaşayamıyoruz" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, AKP Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın yaptığı konuşmada partilerinin döneminde, “Kadın katliamlarında sıfır tolerans” politikası güttüklerine dair sözlerine tepki gösterdi.

AKP döneminde Türkiye’nin, 'kadın mezarlığına' döndüğünü ifade eden Koçyiğit, "Bu ülkede İstanbul Sözleşmesi kaldırıldığından beri bir kadın kırımı yaşanıyor. 6284’ü uygulamamak için mahkemesinden kolluğuna kadar, iktidarına kadar seferberlik ilan etmişler. Bu ülkede kadınların boğazı kesilerek surlardan atılıyor. Hangi kalkınma planı bunu engelleyebilir" dedi.

'NEFES ALAMIYOUZ'

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini hatırlatan Koçyiğit, sözlerine şöyle devam etti:

"'Şiddette sıfır tolerans' deniliyor patır patır öldürülüyoruz, yaşayamıyoruz. Sokağa çıkamıyoruz, nefes alamıyoruz, boşanamıyoruz. Her şeyi getirmişler 'aile' diyorlar, aileyi kutsaya kutsaya canımıza kast ediyorlar gelmişler burada bize masal anlatıyorlar. Ya, çıkın özür dileyin ya! Yaşatamıyorsunuz, kadınları yaşatamıyorsunuz, yaşatmak istemiyorsunuz. Kadınları öldüren bir sistem kurdunuz, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek her gün bu katliamlara yol verdiniz ve hâlâ söz kuruyorsunuz ya, hâlâ söz kuruyorsunuz; ayıp, ayıp yani ayıp."

Öne Çıkanlar