Demirtaş’tan Altılı Masa’ya: Küçük tarikatın partisiyle bile görüştüler, iş HDP'ye gelince üç maymunu oynuyorlar

Demirtaş’tan Altılı Masa’ya: Küçük tarikatın partisiyle bile görüştüler, iş HDP'ye gelince üç maymunu oynuyorlar
Demirtaş, HDP’nin kendi adayı ile seçime girmesini desteklerken Altılı Masa’yı eleştirdi. Demirtaş, ‘HDP ortak adaydan kaçmadı, ki halen de kaçmıyor. Ortak adaydan kaçan, kaçınan Altılı Masa'dır’ dedi.

Artı Gerçek-Edirne F Tipi Cezaevi'nde altı yıldan uzun bir süredir tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Altılı Masa’nın HDP’ye karşı tutumunu eleştirdi. HDP’nin ortak adaydan kaçmadığı, ortak adaydan kaçanın Altılı Masa olduğunu belirten Demirtaş, “TBMM'nin üçüncü büyük partisiyle konuşmaktan çekinen veya buna tenezzül bile etmeyen bir muhalefet, Türkiye'ye nasıl demokrasi getirebilir ki?” dedi.

Halk TV’den Şirin Payzın, sorularını yanıtlayan Demirtaş, HDP’nin kendi adayını çıkarma kararı ve kendisinin aday olup olmayacağına dair soruları yanıtladı. Demirtaş şunları söyledi:

‘HDP'YE GELİNCE ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR’

"HDP bir buçuk yıldır belki de yüzden fazla kez Altılı Masa'ya çağrı yaptı. "Gelin konuşalım, tartışalım, ilkeler üzerinde anlaşalım" dedi. Peki Altılı Masa'dan bu çağrılara tek bir resmi yanıt geldi mi? Maalesef hayır.

Altılı Masa'nın son toplantısının sonuç bildirgesinde HDP hakkında hazine yardımına bloke konulması kararına dair tek cümle yer aldı mı? Ne yazık ki hayır. Altılı Masa bileşenleri çeşitli partilerle, küçük tarikatın partisiyle bile resmi görüşmeler yapabiliyor ama iş HDP'ye gelince üç maymunu oynuyorlar. Bu yaklaşım tabanımızda, bizde ötekileştirme, hakaret gibi algılanıyor haklı olarak.

‘HDP'NİN TALEBİ ATLA DEVE DEĞİL, DEMOKRASİ VE BARIŞ İSTİYOR’

HDP ortak adaydan kaçmadı, ki halen de kaçmıyor. Ortak adaydan kaçan, kaçınan Altılı Masa'dır. TBMM'nin üçüncü büyük partisiyle konuşmaktan çekinen veya buna tenezzül bile etmeyen bir muhalefet, Türkiye'ye nasıl demokrasi getirebilir ki? Bence sorun budur ve çözümü de bellidir. HDP'nin talebi atla deve değil, demokrasi ve barış istiyor HDP.

ALTILI MASA'YA ZİYARET ÇAĞRISI

Ben buradan Altılı Masa'nın tüm liderlerine çağrı yapıyorum: Hukuksuz bir şekilde kapatma tehdidiyle karşı karşıya olan HDP'yi ziyaret etmeli, demokrasi adına dayanışmanızı sunmaktan çekinmemelisiniz. HDP Genel Merkezi tüm misafirlerini saygıyla, büyük bir misafirperverlikle karşılayacaktır. İşte sadece bu bile diyalog, müzakere iş birliği için bir zemin yaratabilir.

Zaten HDP yetkilileri tüm açıklamalarında, kapılarının açık olduğunu belirtiyorlar. Birileri gelip de o kapıdan girmeyecekse HDP ne yapsın? Kapıyı söküp Altılı Masa'ya mı götürsün?"

'ADAYIMIZ 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK DİYEYİM BEN DE'

(Aday siz misiniz ya da kim olacak? sorusuna), Aday tartışmaları tüm yetkili kurullarımızda halen sürüyor. Adayın kim olacağına bu tartışmalar sonucunda karar verilecek. Adayımız, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak diyeyim ben de. Herkes öyle söylüyor, bizim neyimiz eksik ki?

'Sizin oy eksiğiniz var' diyebilirsiniz, haklısınız. Ama bu eksiklik şu anda tüm adaylar için geçerli. HDP bu nedenle ortak aday için müzakere ve işbirliği istiyor zaten.”(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar