Lütfü Savaş: Hatay havalimanı 17 Mayıs'a kadar kapalı, en az 500 bin seçmen yok

Lütfü Savaş: Hatay havalimanı 17 Mayıs'a kadar kapalı, en az 500 bin seçmen yok
Gazeteci Sevilay Yılman, depremzede seçmenlerle ilgili yazısının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın kendisini aradığını yazdı: "Hatay Havalimanı 17 Mayıs’a kadar kapanmış. En az 500 bin seçmenimiz yok."

Artı Gerçek - Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var" başlıklı yazısının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın kendisini aradığını belirterek, "Şu an en az 500 bin seçmenimiz yok" dediğini aktardı.

Yılman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş aradı az önce… Hatay Havalimanı 17 Mayıs’a kadar kapanmış. Nedenini bilmiyorlar. Ve başkan yazımı doğruluyor. Şu an en az 500 bin seçmenimiz yok diyor. Ve bu Millet İttifakı’nın aleyhine diye de ekliyor. Bu işe el atılmalı Mansur Yavaş."

Bugünkü yazısında Maraş depremlerinden etkilenen 11 kentteki seçmen sayısına ilişkin YSK verilerini sorgulayan Yılman, çok sayıda seçmenin oy kullanıp kullanmayacağının net olmadığını aktardı. Yılman, "14 Mayıs gibi tarihi ve kritik bir seçimde deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 3 milyon ve belki de daha fazla seçmenin oyunu kullanmama riski var ve ben bu riskin sadece muhalefet tarafından değil, iktidar tarafından da ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum. Deprem sonrası mecburen şehri terk eden seçmenin en azından oyunu kayıtlı olduğu sandıkta kullanması için seferberlik ilan edilmeli" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara rağmen problemli zemine inşa edilen Hatay Havalimanı'nın pistinde Maraş merkezli depremlerin ardından çökme meydana gelmişti. Pist Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yardımıyla onarılsa da, uçakların inişinde sorun yaşandığı açıklanmış, kente 17 Mayıs’a kadar olan gidiş uçuşları durdurulmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar